Hoppa till huvudinnehåll

Sport

St. Louis till konferensfinal efter drama – Roope Hintz förlorade en tekning och Patrick Maroon avgjorde i andra förlängningsperioden

Från 2019
Uppdaterad 08.05.2019 08:21.
Programmet är inte längre tillgängligt
Erikoisia maaleja ja ratkaisu pitkän kaavan kautta: St Louis eteni jatkoon - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

NHL-säsongen är över för Dallas Stars och finländarna Miro Heiskanen, Esa Lindell och Roope Hintz. St. Louis Blues vann den sjunde och avgörande matchen med 2–1 efter förlängning. Vilken resa det har varit, säger matchhjälten Patrick Maroon.

St. Louis Blues har varit ligans formstarkaste lag sedan nyår och under slutspelet har laget också övertygat. Först slog man ut Winnipeg Jets och i den andra omgången fick man Dallas Stars på fall.

Slutspelsserien mot Dallas gick till en sjunde och avgörande match och där blev det ett sanslöst drama. Vince Dunn gjorde 1–0 i mitten av den första perioden men Mats Zuccarello kvitterade några minuter senare.

1–1 stod sig sedan matchen ut och förlängning fick avgöra vilket lag som skulle gå till konferensfinal i väst. Under den första förlängningsperioden sågs inget mål men knappt sex minuter in i andra föll avgörandet.

Pat Maroon och St. Louis jublar efter en seger
Bildtext Patrick Maroon avgjorde för St. Louis.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Roope Hintz förlorade en tekning i egen zon mot Tyler Bozak. Pucken gick till Robert Thomas som sköt i stolpen och på returen fanns Patrick Maroon som föste in det avgörande målet bakom storspelande Ben Bishop.

– Vilken resa det har varit, vår kedja har varit så bra. Det var ett stort mål, jag har nog inte förstått det riktigt än. Vi kämpade på trots att det kändes omöjligt att få hål på deras målvakt, säger matchhjälten Maroon efter matchen.

Segern förde St. Louis till konferensfinal i väst för första gången sedan säsongen 2015–16. Då förlorade laget med 2–4 i matcher mot San José Sharks.

I årets konferensfinal väntar antingen Sharks eller Colorado Avalanche. Den serien står 3–3 i matcher.

– Jag är så otroligt stolt över det här laget, säger Maroon.

Resultat:

St. Louis – Dallas 2–1 efter förlängning
DAL: Hintz 0+0, -1, 23.35
DAL: Heiskanen 0+0, +/-0, 33.06
DAL: Lindell 0+0, -1, 37.45

St. Louis vidare efter 4–3 i matcher

Bildkälla: Viasat