Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pressen på Ferrari ökar efter svaga säsongsstarten – tar i bruk ny motor tidigare än planerat

Från 2019
Uppdaterad 08.05.2019 13:09.
En Ferrari rullas in i garaget
Bild: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Ferrari kommer att köra säsongens femte GP i Spanien med ny uppdaterad motor. Stallet hade egentligen planerat att börja använda motorn först i Kanada men Mercedes stora dominans har fått Ferrari att tänka om.

Starten på den här formel 1-säsongen har gått helt och hållet i Mercedes regi. Mercedes har kört hem fyra dubbelsegrar och ryckt upp en stor lucka till Ferrari i konstruktörsmästerskapet.

För att försöka stoppa Mercedes segertåg väljer Ferrari redan till helgen att börja använda ny uppdaterad motor – två race tidigare än planerat.

– Vi ligger efter i mästerskapet och vi måste börja komma ifatt. Vi gjorde en aerodynamisk uppdatering till tävlingen i Baku, det fortsätter vi med till Barcelona och dessutom tar vi en ny motor tidigare än planerat. Den nya motorn skulle vi egentligen ha kört med i Kanada.

– Vi har också en ny form av olja som kommer att introduceras tillsammans med motorn och det ska ge ökad prestanda, säger stallchefen Mattia Binotto.

En Mercedes kör om en Ferrari
Bildtext Ferrari har inte hängt med i Mercedes fart den här säsongen.
Bild: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Stor uppdatering för Haas

Ferrari som var den stora förhandsfavoriten inför den här säsongen ligger 72 poäng bakom Mercedes i konstruktörsmästerskapet och har bara mäktat med tre tredjeplaceringar.

Ferrari levererar också motorer till Alfa Romeo och Haas men det är oklart om de också tar i bruk den nya motorn redan nu.

Haas kommer åtminstone med en större uppdatering till Barcelona som ny framvinge och nytt golv.

– Vi hoppas att allt ska fungera som under försäsongstesterna. Vi tappade lite självförtroende efter de tre senaste tävlingarna men inte allt, säger stallchefen Günther Steiner.

Säsongens femte GP körs i Barcelona på söndag med start klockan 16.10.

Diskussion om artikeln