Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chelseas överklagan godkändes inte – Fifa: transferförbudet och bötessumman kvarstår

Från 2019
Uppdaterad 08.05.2019 16:16.
Chelsea FC:s logo med läktare i bakgrunden.
Bildtext Chelseas transferförbud kvarstår trots deras överklagan.
Bild: imago sport

Internationella fotbollsförbundet Fifa meddelade i dag att det beslut om transferförbud som Chelsea överklagade inte kommer att hävas. Förbudet över två transferfönster och bötessumman kvarstår alltså. Chelsea kan ytterligare göra en överklagan till skiljedomstolen Cas.

I februari meddelade Fifa att Premier League-klubben Chelsea förbjuds att göra varken internationella eller nationella transfers under de två kommande transferfönstren, det vill säga den här sommaren och i januari nästa år.

Beslutet bottnar sig i att Chelsea brutit mot reglerna då de rekryterat minderåriga spelare. Klubben fick utöver transferförbudet dessutom böter på över en halv miljon euro. Sammanlagt ska Chelsea felaktigt ha rekryterat 29 minderåriga spelare.

Chelsea överklagade den domen och i dag kom beslutet från Fifa – överklagan avslås och transferförbudet kvarstår. Endast en ändring görs i och med det nya beslutet. Chelsea får nu registrera inhemska under 16-åriga spelare. Förbudet gäller heller inte damlaget eller futsallagen. I övrigt gäller förbudet hela klubben.

– Fifas kommitté för överklagan anser att Chelseas förbrytelser visar att de inte respekterar förbudet om internationella transfers eller registreringar av utländska minderåriga spelare, skriver Fifa i pressmeddelandet.

Chelsea har nu också kommit med en kommentar till Fifas beslut. Klubben kommer enligt pressmeddelandet att överklaga beslutet till idrottens internationella skiljedomstol (Cas).

– Klubben är väldigt besviken över att beslutet om transferförbud under två på varandra följande registreringsperioder inte upphävdes.

– Vi har agerat enligt relevanta regleringar och kommer att överklaga beslutet till skiljedomstolen Cas, skriver klubben i pressmeddelandet.

Texten uppdaterad kl. 16.15 med Chelseas kommentar

Diskussion om artikeln