Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Korhonen byter chefstränare mitt i förberedelserna för karriärens andra majortävling – "Ingenting som fungerar kommer att tas isär"

Från 2019
Mikko Korhonen
Bildtext Mikko Korhonen kommer att spela i säsongens andra majortävling.
Bild: Neville Hopwood/EPA

Golfaren Mikko Korhonen som för bara några dagar sedan steg in i topp-100 i världen meddelade i dag att han utökar tränarstaben. Timo Rauhala, som länge tränat Mikko Ilonen, kommer att ta över posten som chefstränare – medan Markku Louhio också fortsätter i teamet. Korhonen kommer att spela karriärens andra majortävling om en dryg vecka då PGA Championship går av stapeln.

Korhonen berättar i ett pressmeddelande att det var ett naturligt tillfälle att be Rauhala ansluta sig till tränarstaben då Ilonen bestämde sig för att sluta tidigare i år. Enligt Korhonen har Rauhala redan inlett sin nya tränarroll för någon vecka sedan.

– Timo hämtar erfarenhet uttryckligen vad gäller att nå framgång och vad det kräver. Om målsättningar och att uppnå dem, samt kraven för att göra det. Och förstås drar Timo bra träningar åt mig, skriver Korhonen enligt golfpiste.

Paret har inte tidigare haft ett direkt tränar-spelar-förhållande, trots att Rauhala har tränat Korhonen under träningsläger tidigare. Rauhala kommer sköta och koordinera helheten och se till att också det som sker utanför golfplanen är slipat till fullo.

– Min uppgift är nu att lära mig Mikkos sätt att göra saker. Ingenting som fungerar kommer att tas isär. Vi kommer inte att göra stora förändringar, det är onödigt. Mikko är en 38-årig erfaren spelare och små ändringar räcker. Mikko vill göra många saker självständigt vilket är en väldigt bra grej. Min roll kommer säkerligen vara annorlunda än den varit med mången annan spelare, skriver Rauhala.

Mikko Korhonen tog i och med segern i Kina för någon dag sedan sig in bland de 100 bästa spelarna i världen, och ligger nu på en 84:e plats på golfrankningen. Detta är nytt rekord för honom.

I och med segern får Korhonen också chansen att tävla i PGA Championship, där han också gjorde sin majortävlingsdebut i augusti i fjol. PGA Championship inleds den 16 maj i New York.

Diskussion om artikeln