Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Simona Halep gjorde sin andra "dubbelbagel" i Madrid – nollade motståndaren och avancerar till kvartsfinal för femte gången på sex år

Från 2019
Simona Halep nöjd över segern i Madrid.
Bildtext Simona Halep krossade sin slovakiske motståndare i åttondelsfinalen.
Bild: Fernando Villar/EPA

Simona Halep som ligger trea i tennisens världsranking avancerade i dag för femte gången på sex år till kvartsfinal i Madrid Open. Samtidigt blev segern hennes andra så kallade "dubbelbagel" – det vill säga att nolla sin motståndare – i karriären då hon besegrade Viktoria Kuzmova med 6–0, 6–0.

Det tog Halep bara 44 minuter att skicka hem den unga Kuzmova som ligger på en 45:e plats i rankingen. Rumänskan tappade bara 12 poäng i hela matchen, sju i det första setet och fem i det andra.

– Jag tror inte det var hennes bästa match. Kanske hon var lite nervös före matchen. Det är en stor turnering och det är inte lätt att möta de bästa spelarna. Jag har varit i den situationen. Jag spelade min bästa tennis och det kändes bra på banan, säger Halep enligt WTA.

Kontinen och Peers i hetluften i kväll

Också Henri Kontinen och John Peers klarade sig vidare i Madrid då de slog ut duon Nick Kyrgios och Bernard Tomic i går. Den matchen var också kort och räckte bara 50 minuter då de vann 6–2, 6–4.

I kväll spelar de i den andra omgången mot Guido Pella från Argentina och Joao Saousa från Portugal. Går de segrande ur den matchen väntar kvartsfinalerna.

Diskussion om artikeln