Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt skadebakslag för Kanada dagen innan VM-premiären – lagkaptenen John Tavares reser hem

Från 2019
Uppdaterad 09.05.2019 20:58.
John Tavares representerar för första gången Toronto Maple Leafs.
Bildtext John Tavares.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

VM är över innan det ens hann börja för John Tavares. Kanadas lagkapten skadade sig på torsdagens träning och kommer att återvända till Toronto för att undersökas av läkare.

Det var tänkt att John Tavares skulle vara den stora ledare på isen för Kanada i VM. Han utsågs tidigt till lagkapten och skulle spela i lagets första kedja.

Men det blir inget mästerskap för Tavares. När laget i dag tränade inför VM-premiären mot Finland åkte Tavares på en skada. Han var tvungen att kliva av och nu lämnar han Slovakien.

– Tavares kommer att återvända till Toronto för att undersökas av lagets läkare. Vi kommer att uppdatera om läget under de kommande dagar, skriver klubbens pr-avdelning på Twitter.

Det framgår inte vad det är för skada som stoppar Tavares från spel i VM.

Tavares har tidigare vunnit både OS-guld och World Cup-guld för Kanada. Senast han spelade i ett VM var 2012 då han gjorde nio poäng på åtta matcher.

– Han har en överkroppsskada. Ingen tvekan om att han är en suverän spelare. Men vi har många väldigt bra spelare i laget och vi kommer att hantera det vi har framför oss, säger Kanadas tränare Alain Vigneault till SVT Sport.

Diskussion om artikeln