Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lassi Lappalainen räddade HJK på stopptid – men tunga sviten fortsätter

Från 2019
Uppdaterad 11.05.2019 18:12.
Lassi Lappalainen med bollen.
Bildtext Lassi Lappalainen såg till att HJK fick ett kryss mot SJK.
Bild: Emil Hansson / AOP

Mörka moln hopar sig över Mika Lehkosuo och HJK. Laget hade länge ett spelmässigt övertag mot SJK men fick bara ett kryss efter en sen kvittering av Lassi Lappalainen.

Precis som många år tidigare förväntades HJK även den här säsongen dominera stort i fotbollsligan. Men säsongsstarten har varit tung för regerande mästarna och bland fansen har man krävt att tränaren Mika Lehkosuo ska sparkas.

Till dagens hemmamöte mot SJK kom laget med en svit på sex matcher utan seger. Nu är den sju. Laget låg illa till men lyckades få med sig ett poäng och matchen slutade 2–2.

– Vi gjorde en bra match men vi måste klara av att hålla ledningen. Som tur fick vi in en kvittering och det kändes bra men vi måste börja vinna, säger Lassi Lappalainen till Ruutu+ efter matchen.

HJK som saknade flera spelare på grund av avstängningar och skador dominerade stort i den första halvleken. Men som så många gånger tidigare hade laget svårt att skapa ordentliga lägen.

Strax innan paus sprack ändå SJK:s nolla efter en hörna. Marco Bueno nickade och José Nadson Ferreira styrde in bollen i eget mål.

SJK:s målvakt Jesse Öst ser bollen gå in i mål
Bild: Lehtikuva

SJK kvitterade och tog ledningen

I början av den andra halvleken kom SJK tillbaka. Moshtagh Yaghoubi spelade fram till lagkaptenen Mehmet Hetemaj som dunkade in kvitteringen.

Efter målet tog SJK över matchen och då nio minuter tog man också ledningen. Serge Atakayi som spelar på lån i klubben drog till från sexton meter och hans låga skott gick in bakom Maksim Rudakov.

– Serge har varit en stor tillgång för oss, det är roligt att se honom spela. Vi behöver fler spelare som honom i Finland, säger Mehmet Hetemaj efter matchen.

Atakayis första ligamål den här säsongen såg ut att ge SJK tre poäng men på stopptid bröstade Lassi Lappalainen in kvitteringen.

– HJK var bättre i första men i andra vände det. Det grämer att vi släpper in det sista målet men ser man på hela matchen så var det ett rättvist resultat, säger Hetemaj.

Resultat:

FC Honka – VPS 1–1
14 min 1–0 Martin Salin
32 min 1–1 Mamadou Sarr

KPV – FC Lahti 0–0

HJK – SJK 2–2
44 min 1–0 Marco Bueno
60 min 1–1 Mehmet Hetemaj
82 min 1–2 Serge Atakayi
90 min 2–2 Lassi Lappalainen

Diskussion om artikeln