Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Söderholms Tyskland fick slita för första segern – Draisaitls slarv bjöd in Storbritannien i matchen

Från 2019
Uppdaterad 11.05.2019 19:49.
Kalabalik framför Storbritanniens mål i matchen mot Tyskland.
Bildtext Tyskland hade problem mot VM-nykomlingen Storbritannien.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det blev inte någon promenadseger för Tyskland i premiären mot VM-nykomlingen Storbritannien. Storbritannien höll tätt i nästan två perioder men i den tredje gick sedan Tyskland ifrån.

Tyskland med NHL-stjärnor som Leon Draisaitl och Dominik Kahun i laget. Nykomlingen Storbritannien som motståndare i VM-premiären. En tysk storseger eller?

Nej, inte alls.

Toni Söderholms första VM-match som förbundskapten för Tyskland blev svårare än många trodde. Storbritannien som gör sitt första VM på 25 år stod emot den tyska anstormningen i nästan två perioder.

Britternas målvakt Ben Bowns räddade 25 skott under de två första perioderna men 39 sekunder innan den andra pausvilan var han tvungen att kapitulera. Moritz Seider blev Tysklands första målskytt i VM.

Mike Hammond gör mål på Tyskland.
Bildtext Mike Hammond kvitterade för Storbritannien.
Bild: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Draisaitl slarvade och Storbritannien kvitterade

Men Storbritannien kom tillbaka och det efter slarv av Tysklands stora stjärna Leon Draisaitl. Draisaitl slog en indianpassning bakom eget mål och Mike Hammond fick ett friläge och tryckte in kvitteringen.

Allt var öppet igen men i mitten av perioden avgjorde Tyskland. Yasin Ehliz satte det förlösande 2–1-målet i samma sekund som britterna klarade av att döda en utvisning.

En dryg minut senare fick Draisatl sedan personlig revansch och visade klass då han tryckte in 3–1. Efter målet gick luften ur Storbritannien och Tyskland vann matchen med 3–1.

Resultat:

Grupp A:

Tyskland – Storbritannien 3–1

Danmark – Frankrike 5–4 efter straffar

Grupp B:

Schweiz – Italien 9–0

Lettland – Österrike 5–2

Diskussion om artikeln