Hoppa till huvudinnehåll

Sport

San Jose körde över St. Louis då kampen om segern i väst inleddes: "De spelade ut oss"

Från 2019
San Jose Sharks spelare firar efter slutsignalen.
Bildtext San Jose Sharks spelare firar efter slutsignalen.
Bild: AFP / Lehtikuva / Christian Petersen

San Jose Sharks har i NHL-slutspelet haft marginalerna på sin sida då laget har tagit sig in bland de fyra bästa genom två 4–3-matchseriesegrar. Nu leder laget matchserien mot St. Louis Blues med 1–0 efter en klar 6–3-seger på hemmaplan. Vi har spelat med ryggen mot väggen under hela den andra halvan av säsongen och vi vet hur vi ska ta oss tillbaka, säger Robert Thomas i St. Louis.

San Jose inledde bäst då Logan Couture gav laget ledningen med 1–0 redan i den fjärde minuten.

Joel Edmundson i St. Louis kvitterade till 1–1 efter 09:13 men Joe Pavelski hade svar på tal då San Jose ett par minuter senare återtog ledningen. 2–1 till hemmalaget.

I den andra perioden gjordes det hela fyra mål inom loppet av tio minuter (27:41-37:34). Tre av målen var signerade San Jose-spelare, vilket innebar att laget hade en trygg tremålsledning (5–2) inför den sista perioden.

St. Louis lyckades aldrig få kontakt, utan San Jose vann bataljen med 6–3. Logan Couture punkterade matchen med sitt 6–3-mål i tom bur. Målet var 30-åringens elfte i slutspelet och han toppar nu slutspelets poängliga med 11 + 6 = 17 poäng på 15 matcher.

Slutspelets poängliga den 12 maj

1. Logan Couture (SJS) 15. 11 + 6 = 17
2. Brent Burns (SJS) 15. 5 + 10 = 15
3. Brad Marchand (BOS) 14. 5 + 10 = 15
4. Tomas Hertl (SJS) 15. 9 + 5 = 14
5. Mikko Rantanen (COL) 12. 6 + 8 = 14

Kanadensaren har gjort sig känd för att vara bäst då det gäller. Säsongen 2015–16, då San Jose gick till Stanley Cup-finalerna, vann Couture slutspelets poängliga med 10 + 20 = 30 poäng på 24 matcher.

Joe Pavelski som på grund av skada missade sex matcher i slutspelsserien mot Colorado stod för 1 + 1 = 2 poäng i matchen. Brent Burns och Pavelskis söner gick loss på läktarplats, vilket fick stor uppmärksamhet på sociala medier.

Joonas Donskoi i San Joses anfall fick nöja sig med blygsamma 09:56 i speltid och noterades inte för poäng.

"De spelade ut oss"

Matchserien fortsätter med en match till i San Jose natten till tisdag finsk tid och spelarna i St. Louis är övertygade om att de kan bjuda på bättre motstånd.

– Vi var inte på topp i kväll. De spelade ut oss, vi är besvikna men måste komma igen. Serien är lång och vi vet att vi måste skärpa oss, sade St. Louis Ryan O'Reilly på ligans webbplats.

19-årige Robert Thomas, som tidvis har imponerat stort i slutspelet, är optimist.

– Vi är inte oroliga. Vi har spelat med ryggen mot väggen under hela den andra halvan av säsongen. Vi vet hur vi ska ta oss tillbaka. Jag var nöjd med hur vi spelade i den tredje perioden, men det var lite för sent.

Resultat:

San Jose – St. Louis 6–3
SJS: Joonas Donskoi 0 + 0 = 0, +/- 0, 09:56

San Jose leder med 1–0 i matcher.

Boston Bruins leder den andra semifinalserien med 1–0 mot Carolina Hurricanes. Lagen möts på söndagskvällen klockan 22.00 finsk tid.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.