Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland tränade i Kosice – 36-årige Kuusela gör VM-debut mot USA, Kakko fick inte prata med media

Från 2019
36-årige Kristian Kuusela väntar på sin VM-debut.
Bildtext 36-årige Kristian Kuusela väntar på sin VM-debut.
Bild: Emil Hansson / AOP

Samtliga spelare fanns på isen under Lejonens träningspass på söndagseftermiddagen. Chefstränare Jukka Jalonen bekräftar att Kristian Kuusela, som har suttit på läktaren i de två inledande matcherna, finns i laguppställningen i matchen mot USA. Succéspelaren Kaapo Kakko fick inte snacka med media eftersom lagledningen tycker att uppståndelsen kring 18-åringen har varit stor.

Efter två inledande segrar i VM har Finland på söndag en spelledig dag i väntan på måndagsmatchen mot USA som börjar klockan 17.15.

Samtliga spelare fanns på isen och träningspasset kunde skvallra om en förändring i laguppställningen, då Kristian Kuusela tog Arttu Ilomäkis plats i den ena powerplayformationen.

Efter träningspasset meddelade förbundskaptenen Jukka Jalonen att den 36-årige Tapparaspelaren Kristian Kuusela får göra VM-debut mot USA.

Träningspasset gav inga indikationer på vem som vaktar målet mot USA. Valet lär stå mellan Kevin Lankinen, som har spelat i båda matcherna hittills, och Veini Vehviläinen.

Kaapo Kakko som har gjort fem mål på två matcher stod inte till mediakårens förfogande. Lagledaren Mika Kortelainen säger till Ilta-Sanomat att landslagsledningen vill lugna ner situationen kring Kakko som är ett jagat intervjuobjekt efter sin drömstart.

Diskussion om artikeln