Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Agenten bekräftar: destination Detroit Red Wings för FM-ligans succéback – skriver på efter VM

Från 2019
Oliwer Kaski på isen.
Bildtext NHL nästa för Oliwer Kaski.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

Backen Oliwer Kaski har haft en fantastiskt genombrottssäsong som just nu innebär VM-medverkan i Slovakien för Finlands herrlandslag. Nu bekräftar en nordamerikansk källa att Kaski kommer att skriva på för NHL-klubben Detroit Red Wings efter VM.

Kaski fick ta emot Lasse Oksanen-priset efter ligasäsongen 2018-2019 som säsongens bästa spelare. Den 23-årige backen gjorde 19+32=51 poäng på 59 matcher i grundserien för Pelicans från Lahtis.

Hans goda takter i Pelicans öppnade dörren till det A-landslag där han för tillfället medverkar och ögon har också öppnats för 23-åringen på andra sidan Atlanten.

TSN-journalisten Darren Dreger skriver på sitt twitter-konto att Kaskis agent bekräftat att spelaren efter VM har intentionen att skriva på ett NHL-avtal med Detroit Red Wings.

Precis som i fallet Tony Sund valdes Kaski aldrig till NHL via draften i sin egen åldersgrupp. Kaski har däremot tidigare spelat både junior- och collegeishockey i USA.

I Finland har den i Björneborg födde Kaski spelar juniorishockey för Ässät, KJK, och Helsingfors IFK medan han på seniornivå representerat HIFK, K-Vantaa och senast då Pelicans.

I Detroit kan Kaski bli den genom tiderna fjärde finländaren efter Valtteri Filppula, Ville Leino och Teemu Pulkkinen.