Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbikonen lämnar den eviga staden efter 18 säsonger: "Vi kommer alla att fälla tårar"

Från 2019
Uppdaterad 14.05.2019 11:29.
Daniele de Rossi är klubbikon i AS Roma.
Bildtext Daniele de Rossi är klubbikon i AS Roma.
Bild: imago images / Insidefoto/ All Over Press

Efter 615 matcher och 63 mål på 18 säsonger verkar sagan i AS Roma vara all för mittfältaren Daniele de Rossi. Den italienska klubblegenden och världsmästaren kommer att spela sin sista match på Stadio Olimpico mot Parma den 26 maj.

Enligt klubbens pressmeddelande går den 35-årige de Rossi inte i fotbollspension, utan fortsätter sin karriär utomlands.

Daniele de Rossi och Francesco Totti med VM-bucklan 2006.
Bildtext de Rossi och Totti och VM-pokalen 2006.

de Rossi blev världsmästare med Italien sommaren 2006 och spelar sannolikt sin 617:e och sista match för AS Roma mot Parma om två veckor.

– Vi kommer alla att fälla en tår när han drar av sig den röda tröjan en sista gång mot Parma, men vi respekterar hans önskan att förlänga karriären även om det inte sker i Rom, säger klubbpresidenten Jim Pallotta.

de Rossi har trots tidigare lockelser varit AS Roma trogen sen han anslöt till klubben år 2000. Med AS Roma har han två gånger vunnit Coppa Italia.

Han är med sina 117 landskamper för Italien fyra i alla tiders statistik efter Gianluigi Buffon, Fabio Cannaravo och Paolo Maldini. I landslaget slutade han redan 2017.

Francesco Totti.

25 år efter debuten – här är Tottis avsked till Roma

Francesco Totti har gjort sin sista insats för sitt Roma.