Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki förväntansfull inför nästa säsong – drömmer om att göra mål på Anfield: ”Liverpoolsupportrarna i familjen skulle kanske inte bli så nöjda”

Från 2019
Uppdaterad 14.05.2019 17:14.
Teemu Pukki.
Bild: imago/Focus Images/ All Over Press

Säsongen tog slut för en dryg vecka sedan men Teemu Pukki ser redan fram emot nästa. Norwich tar steget upp till Premier League och Pukki ska visa att han klarar sig också på högsta nivå. Det ska bli riktigt roligt att möta de stora lagen, säger han.

29 mål i The Championship, skytteligavinnare och utsedd till årets spelare. Teemu Pukkis första säsong i Norwich var en dundersuccé.

Landslagsanfallaren sköt Norwich till The Championship-titeln och får spela i Premier League nästa säsong. Och trots att den gångna säsongen nyligen avslutades så vattnas det redan i munnen då Pukki tänker på Premier League.

– Jag är förväntansfull. Premier League är världens största serie och jag får visa för en större publik vad jag går för. Vi vet att vi inte kommer att ligga i toppen av tabellen, där är det de stora lagen som dominerar

– Vi litar ändå på att vi efter nästa säsong också kommer att vara ett Premier League-lag. Vi kommer säkert också att förstärka laget och då blir det mer kamp om speltiden, säger Pukki till Yle Urheilu i samband med en pressträff i Helsingfors.

Teemu Pukki med en finsk flagga.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den här säsongen har Pukki nätat mot lag som Sheffield United, Leeds och Aston Villa. Nästa säsong tampas han mot backar i bland annat Manchester City, Chelsea och Liverpool.

Och att göra mål på bortaplan mot Liverpool är något som Pukki drömmer om.

– Det är ganska många Liverpoolsupportrar i familjen så att göra mål på Anfield skulle vara roligt. De kanske inte skulle bli så nöjda, eller nog skulle de vara det om jag gör mål mot Liverpool. Det ska bli riktigt roligt att möta de stora lagen nästa säsong, säger han.

Ryker Forssells målrekord?

Teemu Pukki slog den här säsongen det finländska målrekordet i The Championship och för att göra om samma bedrift i Premier League krävs 17 fullträffar.

Så många mål gjorde nämligen Mikael Forssell för Birmingham säsongen 2003–2004.

– Inför en säsong pratar jag aldrig om hur många mål jag ska göra. Jag försöka bara göra så många mål som det går. Den säsong som ”Miklu” hade är ganska så magiskt, det är inte många spelare som klarar av det.

– Säsongen ska gå väldigt bra om det ska bli så många mål. Vi får se hur det blir men visst skulle det vara roligt att komma upp i ungefär samma siffror som Forssell, säger Pukki.

Diskussion om artikeln