Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS slog AC Kajaani med uddamålet – då lägger motståndarnas tränare ut texten: ”Domaren var s*tans dålig i dag”

Från 2019
Sami Rähmönen skjuter ett skott
Bildtext Sami Rähmönen blev matchhjälte för TPS.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Ett straffmål, en oerhört allvarlig skada och en Åboseger. Där dagens omgång i fotbollsettan i ett nötskal. För TPS del räckte det med ett mål från elva meter av Sami Rähmönen – och efteråt var AC Kajaanis tränare Ari Koski minst sagt missnöjd med domaren.

– Ursäkta nu bara, men domaren var helt satans dålig i dag. Han gjorde det oerhört svårt för oss. Jag hoppas att vi aldrig stöter på den här hjälten igen.

Det går inte att missta sig om att Ari Koski var missnöjd med matchens domare. Koskis AC Kajaani fick se sig besegrade med uddamålet mot TPS på Kuppis fotbollsstadion, och Kajanalotsen orkade verkligen inte följa Bollförbundets uppmaning om att inte kritisera domarna i år.

– Men inte föll det på honom. Vi var inte effektiva i dag, medger han ändå på presskonferensen, som går att se på TPS hemsidor här.

TPS tog segern med 1-0 efter ett mål från straffpunkten av Sami Rähmönen i den 23:e spelminuten. Ett domslut, som kunde ha tolkats annorlunda då Kajanabacken Pessanha verkade initiera kontakten någon meter utanför straffområdet.

– Vi har inget illa att säga om domaren, fliker TPS-lotsen Tommi Pikkarainen in.

"Kan vara att han aldrig spelar fotboll igen"

Med fem minuter kvar av den första halvleken var olyckan framme för Pessanha igen. Backen vred sin vrist riktigt illa och spelarna ropade snabbt åt bänken att ringa ambulans.

– Vi vet inte ännu exakt hur allvarlig skadan är, men det ser riktigt illa ut. Om jag förstod läget rätt så lyckades de vrida tillbaka foten till rätt ställe innan ambulansen kom. Det kan vara att han aldrig kan spela fotboll igen, suckar Koski.

Den tidigare EIF-målvakten Jonathan Jäntti stod mellan stolparna för AC Kajaanis del, och tvingades alltså kapitulera endast en gång i matchen.

– En tuff kamp av oss. Helheten var kanske den bästa av oss i år, vi borde bara ha satt våra bollar. Helt okej i det stora hela, men om man inte gör mål så gör man det nog oerhört svårt att vinna, säger han på presskonferensen.

Fotbollsmålvakt kastar sig mot marken.
Bildtext Jonathan Jäntti, här i farten för EIF.
Bild: Yle/Patric Westerlund

För TPS del var segern den tredje på fyra försök och Åbolaget toppar serien med tio poäng. AC Kajaani ligger sjua med tre poäng på fyra matcher.

– Vi hade lägen att punktera matchen redan i den första halvleken, men vi saknar det där lugnet i offensiven. Det är lite roligt att det är samma visa varje gång. Men man kan inte vara allt för missnöjd då man ligger högst upp i tabellen, säger Pikkarainen.

HJK fortsätter utan förluster i damligan

HJK går i sin tur som tåget i damernas fotbollsliga. På onsdagskvällen radade ”Klubi” upp sin åttonde raka seger då Ilves föll med 2–1 på bortaplan.

Det var ändå Ilves som inledde målskyttet i matchen i form av Jenni Kantanen i matchens 22:a minut. Elva minuter senare hade Essi Sainio ändå kvitterat dusten med sitt fjärde mål för säsongen.

Med en dryg halvtimme kvar av matchen steg sedan Jutta Rantala fram för sitt HJK igen. Säsongens målfarligaste anfallare satte sin åttonde balja på lika många matcher och spikade samtidigt slutresultatet till 2–1.

HJK firar mål.
Bildtext HJK firar mål.
Bild: Tomi Hänninen

I och med segern leder HJK nu damligan med åtta poäng ner till FC Honka. Helsingforslaget har spelat en match mer än resten av täten.

Ilves ligger i sin tur på åttonde plats med fyra poäng på fem matcher.

Diskussion om artikeln