Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dåliga nyheter för Finland: Lejoncentern Luostarinens VM är över – Lammikkos läge fortfarande oklart

Från 2019
Uppdaterad 18.05.2019 15:48.
Eetu Luostarinen.
Bildtext Eetu Luostarinen fick en hård smäll mot Storbritannien.

Eetu Luostarinen som skadade sig i fredagens match mot Storbritannien har gjort sitt sista framträdande i VM. Lejonen har nu bara tre centrar som är i spelskick.

Finlands ishockeylandslag har åkt på ett tungt avbräck då Eetu Luostarinens knäskada har visat sig vara så pass allvarlig att centerns VM är över.

Skadan kom i fredagens match mot Storbritannien då en brittisk anfallare krockade med Luostarinens knä efter en tekning. Luostarinen avbröt matchen direkt.

– Luostarinens VM är över på grund av knäskadan som kom i matchen mot Storbritannien. Luostarinen reser till Finland så snabbt som möjligt för att genomgå noggrannare undersökningar, meddelar Lejonen på Twitter.

20-åringen Luostarinen som spelade i KalPa den gångna säsongen hade inte noterats för några poäng i turneringen.

Finland hade redan tidigare åkt på ett skadebakslag på centersidan då Juho Lammikko fick en smäll mot huvudet i matchen mot USA.

AHL-forwarden Lammikko är på bättringsvägen men kunde efter ett lättare träningspass på lördagseftermiddagen i Kosice inte lämna grönt ljus när det gäller spel mot Frankrike på söndag.

– Jag vet inte om jag är i spelskick. Det får vi se i morgon, sade Lammikko till medierna efter den frivilliga finländska träningen.

Halvdussin valde träning på is

Lammikko hade på isen bara sällskap av Arttu Ilomäki, Jere Sallinen och Veli-Matti Savinainen samt målvakterna Jussi Olkinuora och Veini Vehviläinen.

Journalisthopen på plats var större, men fick förgäves vänta på klara besked från Lammikko innan centern snabbt släpades i väg av Lejonens lagledare Mika Kortelainen,

– Jag vet inte själv heller. Vi får se om jag är hundraprocentig i morgon, innan matchen klarnar det, sade Lammikko.

För tillfället har Finland bara tre helt friska centrar: Arttu Ilomäki, Sakari Manninen och Juhani Tyrväinen.

Artikeln uppdaterad kl. 15.45 med Lammikkos läge.

Diskussion om artikeln