Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen

Högstadiet i Petalax och Helsinge skola i Vanda har Stafettkarnevalens bästa hejarklackar i högstadieklassen

Från 2019
Uppdaterad 18.05.2019 19:22.
Högstadiet i Petalax på läktaren under Stafettkarnevalen.
Bildtext Högstadiet i Petalax på läktaren under Stafettkarnevalen 2019.
Bild: Yle/Sebastian Backman

Både högstadiet i Petalax och Helsinge skola i Vanda tilldelas i år priset för Stafettkarnevalens bästa hejarklack i högstadieklassen.

I klassen för årskurs 7-9 och andra stadiet utsågs i år två vinnare - både bland hejarklackar med under och med över 25 deltagare.

Priset för Stafettkarnevalens bästa hejarklack i högstadieklassen med över 25 deltagare går till högstadiet i Petalax. Klicka här för att titta på bidraget.

Så här lyder juryns motivering:

"Med melodier och ramsor i det enhetliga temat bemöter klacken löparna och publiken med glada leenden längs hela dagen. Därtill bjuder de åskådarna på varierande koreografier som inkluderar både flickor och pojkar. Vi välkomnar er kära astronauter till Stafettkarnevalen!"

I högstadieklassen med under 25 deltagare utsågs Helsinge skola i Vanda till årets hejarklacksvinnare. Klicka här för att titta på bidraget.

Så här lyder juryns motivering:

"Dagen lång har detta glada och pigga gäng förgyllt stämningen på läktaren. Ett sammansvetsat gäng som är här för att ha roligt. Vi antar att det är honungens energi de levt gott på idag."

Stafettkarnevalen 2019.
Bildtext Helsinge skolas hejarklack på Stafettkarnevalen 2019.
Bild: Yle / Sebastian Backman

Hejarklackarna bedöms utifrån koreografi, klädsel, hejaramsor, taktfasthet och uthållighet men juryn tittar också på hur klackarna beter sig på läktarna.

Förutom den vanliga hejarklackstävlingen ordnas också en tävling för bästa hejarramsa. I den här tävlingen belönas de kreativa elever som skrivit texterna till hejarklackarnas ramsor, sånger och slagord.

Priset för bästa hejarramsa i lågstadieklassen gick i år till Kyrkfjärdens skola i Ingå och i högstadieklassen till S:t Olofsskolan i Åbo.

Alla bidrag i årets hejarklackstävling kan du titta på här.

Diskussion om artikeln