Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sena baklängsesmål spökar för SJK – Sumusalo segerskytt för FC Honka

Från 2019
Alexej Eremenkos SJK åkte på en hemmaförlust mot FC Honka.
Bildtext Alexej Eremenkos SJK åkte på en hemmaförlust mot FC Honka.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

SJK har åkt på poängtapp efter sena baklängesmål i sina tre senaste matcher. På lördagen var det FC Honkas tur att strö salt i såren för Seinäjokilaget.

I sina två senaste matcher mot HJK och FC Lahti fick SJK nöja sig med oavgjort efter motståndarens fullträff på stopptid.

I dag kom det sena baklängesmålet redan i den 87:e minuten då ytterbacken Mikko Sumusalo gjorde 2–1 till gästande FC Honka.

Målet var Sumusalos första sedan säsongen 2017-18 då han spelade i Tyskland.

FC Honka firar 2–1-målet i Seinäjoki.
Bildtext FC Honka firar 2–1-målet i Seinäjoki.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

– Det var kul att äntligen göra mål. Den här segern var viktig för oss för vi har inte klarat av att vinna på sistone, konstaterar Sumusalo för STT.

FC Honka som inledde säsongen starkt har upplevt en formsvacka. Segern över SJK var laget första trepoängare på på fyra matcher.

SJK ledde matchen efter Dani Hatakkas fullträff i den 20:e minuten. Esbolaget kvitterade i den 60:e minuten via mål av Borjas Martin.

– Också den andra halvleken var helt bra av oss. Vi skapade chanser att göra mål. Jag är väldigt besviken. Igen ett baklängesmål efter en fast situation, säger SJK:s tränare Alexej Eremenko på veikkausliiga.com.

– Just nu är vi besvikna men det här var bara en match. Vi måste resa oss och förbereda oss för det som kommer, fortsätter Eremenko.

Tabellfyran SJK möter RoPS om en vecka medan FC Honka spelar hemma mot FC Lahti måndagen den 27 maj.

SJK - FC Honka 1–2
20’ 1–0 Dani Hatakka
60’ 1–1 Borjas Martin
87’ 1–2 Mikko Sumusalo

Diskussion om artikeln