Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helander på hugget, men Alingsås förlorade den första SM-finalen: “Just nu känns det piss”

Från 2019
Uppdaterad 19.05.2019 09:24.
Benjamin Helander från handbollslandslagets försöker göra ett mål i landskampen mot Japan hösten 2018.
Bildtext Benjamin Helander gjorde sju mål för sitt Alingsås HK.
Bild: Handbollförbundet

Benjamin Helander var sitt lags bästa målskytt då Alingsås förlorade mot Sävehof i den svenska handbollsligans första finalmatch. Helander grämde sig över förlusten på hemmaplan.

Helander som stod för sju strutar var Alingsås bästa målskytt i den första finalen. Det här var ändå en klen tröst då Alingsås tappade ledningen på slutet och Sävehof firade seger med siffrorna 33–30.

– Just nu känns det piss. Finns inte mycket mer att säga, kommenterade Helander enligt Alingsås Tidning.

Inför den första finalen sade Helander i Yle Sportens intervju att han förväntar sig en ytterst jämn kamp i finalerna, och det var precis det som den första matchen gick ut på.

Den fysiska dusten svängde fram och tillbaka och båda lagen hade ledningen i tur och ordning. Vid paus ledde Alingsås med 17–16.

"Fick inte stopp på dem"

I andra halvlek gick Sävehof upp i ledning och hade som bäst ett försprång på tre bollar, men med sex minuter kvar sköt Helander Alingsås upp i 28–27-ledning.

Sävehof stod ändå för en urstark avslutning då laget gjorde fem mål i följd och vann till slut med 33–30.

– Vi fick inte stopp på dem och de kunde göra mål nästan hela tiden. Även om vi spelade bra tidvis så köttade de på i sitt sju mot sex-spel och det var det som vi aldrig riktigt fick stopp på, sade Helander.

Sävehofs Viktor Ottoson gjorde lika många mål som Helander då han med sina sju fullträffar var det vinnande lagets vassaste skytt.

Den andra finalen spelas på tisdagen.

Diskussion om artikeln