Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kompany lämnar Manchester City efter elva år – blir spelarmanager i fostrarklubben Anderlecht

Från 2019
Uppdaterad 19.05.2019 13:43.
Vincent Kompany.
Bildtext Vincent Kompany vinkar farväl åt Manchester City och flyttar hem till Belgien.

FA-cupfinalen blev Manchester City-kaptenen Vincent Kompanys sista match i klubben. Nu meddelar belgaren att han flyttar tillbaka till Anderlecht där han inledde sin proffskarriär för 16 år sedan.

På lördagen firade Vincent Kompany FA-cupens mästerskap som lagkapten för Manchester City där han spelat de senaste elva åren. På söndagen meddelar han via Facebook att han lämnar klubben.

– Hur ofta får någon chansen att avsluta ett så viktigt kapitel, genom att representera en klubb med en så fantastisk historia och tradition, på ett så storstilat sätt?

– Hur överväldigande det än är, så känner jag ingenting annat än tacksamhet. Det är dags för mig att gå nu, skriver Kompany på sin Facebook-sida.

Facebook: Kompanys facebook.

En stund efter beskedet kom följande nyhet då Kompany avslöjade att han flyttar tillbaka till Anderlecht och den belgiska ligan, där han blir klubbens spelarmanager.

Anderlecht är Kompanys fostrarklubb och det var där som den i dag 33-årige Kompany inledde sin proffskarriär för 16 år sedan.

– Det här kommer kanske som en överraskning. Jag fattade beslutet med stor passion, men det är samtidigt det mest rationella beslutet jag någonsin fattat, berättar Kompany som tecknat ett treårigt avtal med klubben.

Under sina år i Manchester spelade Kompany sammanlagt 360 matcher för City och firade Premier League-seger fyra gånger, senast den gångna säsongen.

Anderlecht är i sin tur Belgiens mest framgångsrika klubb med totalt 34 mästerskap.

Diskussion om artikeln