Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Jukka-Pekka Ujula blir kvar i Borgå - drog tillbaka sin arbetsansökan

Från 2019
Jukka-Pekka Ujula
Bildtext Borgå stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.
Bild: Yle/ Fredrika Sundén

Borgå kommer inte att förlora sin stadsdirektör till Birkalands sjukvårdsdistrikt. Jukka-Pekka Ujula drog tillbaka sin arbetsansökan efter att ha varit på intervju.

Borgå stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula har dragit tillbaka sin ansökan till jobbet som direktör för Birkalands sjukvårdsdistrikt.

Jukka-Pekka Ujula berättar att han redan för flera veckor sedan drog tillbaka sin ansökan.

- Jag tolkade att sjukvårdsdistriktet söker en lite annan erfarenhet än den jag har. Det var så enkelt, säger Ujula.

Han vill inte ge ett specifikt skäl till att han drog tillbaka sin arbetsansökan. 15 personer sökte jobbet, Ujula var en av de 11 som valdes till arbetsintervju.

Ujula tycker det är normalt att se sig om efter andra jobb

Ujula trivs på sitt nuvarande jobb, men tycker det gör alla gott att ibland se sig om efter andra möjligheter

- Det är också bra för organisationen att de anställda söker andra platser och ser hur man fungerar i andra organisationer. Det är normal praxis i arbetsvärlden, och vi är också här på Borgå stad en del av arbetsmarknaden. Jag tycker inte det är överraskande att man söker nya poster, säger Ujula.

Han säger att det inte är aktuellt för honom att just nu söka andra jobb.

Jukka-Pekka Ujula sökte jobbet som stadsdirektör för Vanda hösten 2017. Då var han med på slutrakan, han var en av de två sista kandidaterna. Posten som stadsdirektör i Vanda gick till Ritva Viljanen.

För fem år sedan hösten 2014 sökte Ujula jobbet som vice verkställande direktör vid Keva. Han var en av de fem finalisterna men fick inte jobbet.

Diskussion om artikeln