Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko om rumskamraten Luostarinens tidiga VM-sorti: "Min spelkompis åkte – så gjorde också spelkonsolen"

Från 2019
Uppdaterad 20.05.2019 22:24.
Kaapo Kakko under Slovakienmatchen.
Bildtext Kaapo Kakko får i fortsättningen klara sig själv.
Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari

Hela Hockeyfinlands nya kelgris Kaapo Kakko är en social person. Han trivs i grupp och då han får umgås med vänner. Därför var det ett hårt slag för 18-åringen då rumskompisen Eetu Luostarinens VM-turnering tog slut på grund av en knäskada. "Nu får man klara sig själv," konstaterar Kakko.

Kaapo Kakko har haft en fenomenal inledning på VM-turneringen. Med sex mål och en assist är han poängbäst bland Lejonen och ett av de största individuella utropstecknen så här långt i turneringen.

Jag stortrivs i grupp

― Kaapo Kakko

Dessvärre åkte han (och förstås Finland) på ett bakslag då rumskompisen Eetu Luostarinen i förtid fick lämna VM-turneringen på grund av en knäskada.

Kakko intygar att han saknar sin kamrat.

– Jag är ensam nu. Jag hann vara många veckor i samma rum som Eetu. Han började redan bli en bekant kompis. Nu får man klara sig själv, säger Kakko.

Eetu Luostarinen.
Bildtext Eetu Luostarinen knäskadades.

Duon Luostarinen-Kakko hade för vana att tillsammans bearbeta turneringens händelser.

– Vi har tidigare gått igenom matcherna – vilka målchanser vi haft. Och hur matcherna gått. Nu måste jag ha telefonkontakt med någon kompis så att jag får diskutera, förklarar Kakko.

Spelkompisen samt konsolen försvann

Duon kopplade även av från själva VM-turneringen genom att spela Playstation. Men det får Kakko klara sig utan i fortsättningen.

– Min spelkompis åkte – så gjorde också spelkonsolen, berättar Kakko.

Att 18-åringen är social märks tydligt.

– Jag stortrivs i grupp. Jag spenderar mycket tid med kompisar också i Finland, säger Kakko.

Kakko får nu istället lägga all fokus på den kommande matchen mot Tyskland. Matchen mellan Finland och Tyskland spelas imorgon eftermiddag med nedsläpp klockan 13.15.

Källa: Leijonat.com
.

Diskussion om artikeln