Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Göran Honga blir Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts vikarierande direktör

Från 2019
Uppdaterad 21.05.2019 16:02.
Göran Honga står i mörk kavaj i ett galleri i Närpes.
Bildtext Göran Honga.
Bild: Yle/Juho Karlsson

Den tidigare direktören för Vasa sjukvårdsdistrikt, Göran Honga, blir Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts vikarierande direktör.

Göran Honga var direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt under åren 2005-2018 och innan det var han Jakobstads stadsdirektör.

Göran Honga är diplomingenjör och han har också en MBA-examen.

Enligt sjukvårdsdistriktets pressmeddelande känner han väl till ÅUCS specialansvarsområde, universitetssamarbetet, de nationella social- och hälsovårdsreformsprojekten samt Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt och dess centrala aktörer.

Honga vikarierar Leena Setälä som har sagt upp sig

Göran Honga vikarierar Leena Setälä till slutet av februari 2020 eller åtminstone tills sjukvårdsdistriktet har valt en ny direktör. Processen med att hitta en ny direktör inleds i slutet av sommaren.

Leena Setälä, direktör för sjukvårdsdistriktet Egentliga Finlands Sjukvårdsdistrikt.
Bildtext Leena Setälä.
Bild: Yle/Lina Frisk.

Orsaken till vikariatet är att Leena Setälä sagt upp sig och i stället blir Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts strategidirektör från och med den 16 juni.

Styrelsen: Åbolands sjukhus ska slås ihop med ÅUCS

I samma pressmeddelande meddelar styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt att styrelsen föreslår för fullmäktige, som sammanträder i juni, att Åbolands sjukhus slås ihop med och blir en del av Åbo universitets centralsjukhus.

I praktiken lägger styrelsen fram ett förslag för godkännande för fullmäktige.

Diskussion om artikeln