Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Upplagt för klassikermöte i kvartsfinalen – Sverige det mest sannolika kvartsfinalmotståndet efter Lejonens skrällförlust

Från 2019
Uppdaterad 21.05.2019 17:33.
Jukka Jalonen instruerar Lejonen.
Bildtext Lejonens kvartsfinalmotståndare avgörs ikväll.
Bild: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Överraskningsförlusten mot Tyskland i gruppspelets sista match betyder att Finland slutar på en andra plats i sin grupp. Mycket talar nu för att Lejonen får möta Sverige i kvartsfinal.

Leon Draisaitl visade vägen när Tyskland besegrade Lejonen med 4–2 på tisdagseftermiddagen. Resultatet betyder att Finland med sina 16 poäng kommer att sluta på en andra plats i grupp A och får möta trean i grupp B.

Samtidigt i Bratislava vann Tjeckien över Schweiz efter ett sent mål av den tjeckiske backen Jan Rutta. Resultatet säkrade Schweiz fjärde plats i grupp B.

Lejonens kvartsfinalmotstånd kommer att klarna ikväll i matchen mellan Sverige och Ryssland.

Om Sverige inte lyckas vinna mot Ryssland på ordinarie speltid, eller vinner med högst två mål på ordinarie speltid, placerar sig Tre Kronor på en tredje plats i grupp B och får möta Lejonen i kvartsfinalen.

Tre Kronor firar ett mål.
Bild: EPA-EFE​/CHRISTIAN BRUNA

Lejonen möter Ryssland i kvartsfinal, om de förlorar mot Sverige med åtminstone tre mål och själv nätar maximalt en gång.

Det finns även en chans att Lejonen spelar kvartsfinal mot Tjeckien. Detta sker ifall Sverige besegrar Ryssland med åtminstone tre mål och Ryssland gör mer än ett mål i matchen.

Om Tre Kronor besegrar Ryssland på ordinarie speltid kommer inbördes möten alltså att avgöra slutställningen i grupp B.

Matchen mellan Sverige och Ryssland börjar klockan 21:15.

Diskussion om artikeln