Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stora skadebekymmer pinar San Jose Sharks inför ödesmatchen i St. Louis – Antti Suomela tränade med laget, men ser ändå inte ut att få göra slutspelsdebut

Från 2019
Erik Karlsson.
Bildtext Erik Karlsson missar den sjätte konferensfinalen.
Bild: All Over Press

San Jose Sharks har drabbats av tunga bakslag inför den sjätte konferensfinalmatchen mot St. Louis Blues. Erik Karlsson och Tomas Hertl missar ödesmatchen med säkerhet, medan Joe Pavelskis deltagande är högst osäkert. Antti Suomela finns med laget, men rapporteras ändå inte vara aktuell för slutspelsdebut.

St. Louis krossade San Jose i den femte konferensfinalen häromnatten. Inte nog med det, flera tunga pjäser i San Jose tvingades lämna matchen på grund av skador. Av de fyra som lämnade matchen på hälft återvände endast Joonas Donskoi till matchen.

Ytterforwarden från Brahestad ser ut att vara med i nattens drabbning.

Däremot kommer både Erik Karlsson och Tomas Hertl att missa bortamatchen, enligt lagets webbplats.

Även Joe Pavelski skadade sig i samma match. Hans eventuella deltagande i matchseriens sjätte möte är ännu oklart.

– Vi har förlitat oss på lagets bredd hela säsongen, detta är ingenting nytt för vårt lag, säger lagets tränare Peter DeBoer.

Bortfallen kunde eventuellt öppna upp en plats för Antti Suomela. Anfallaren har inte spelat en NHL-match sedan den 7 december.

Journalisten Shane Peng skriver på Twitter att Suomela fanns med på Sharks morgonträningar. Enligt Peng är Suomelas deltagande i matchen ändå inte sannolikt, baserat på träningen stod Suomela utanför laguppställningen.

St. Louis leder matchserien inför nattens möte med 3–2 i vinster.

Diskussion om artikeln