Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Heidi Schauman flyttar från Aktia till Swedbank

Från 2019
Heidi Schauman.
Bild: Aktia.

Heidi Schauman är ny chefsekonom på Swedbank i Finland. Schauman har disputerat vid Svenska Handelshögskolan och har en bakgrund som chefsekonom på Aktia. Hon har även tidigare haft ett flertal roller inom banksektorn i Finland.

Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, glädjer sig över att välkomna Schauman till Swedbank.

– Heidi har djup kunskap om områden som är centrala för våra kunder och marknaden de befinner sig på, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank.

Vidare menar Breman att Schauman är en av Finlands mest erfarna ekonomer och betonar att hon kommer att öka bankens synlighet och stärka varumärket i Finland.

Schauman ser fram emot den nya rollen på Swedbank och talar om sin ambition att fortsätta leverera kvalitativa analyser med fokus på kundvärde. Hon vill även sprida kunskap och insikt till en bred målgrupp.

Chefsekonomrollen vid Swedbank i Finland är ny och målet är att den ska bli en del av ett starkt nordiskt-baltiskt makroteam. Rollen ska stärka och expandera affärsverksamheten i Finland och fördjupa den nordiska analysen med fokus på Finland, säger Swedbank i ett pressmeddelande.

Heidi Schauman tillträder som chefsekonom i september 2019. Hon kommer även att ingå i ledningsgruppen för Swedbank i Finland.

Diskussion om artikeln