Gör en hummus med rödbeta och chili – lika stark i färgen som i smaken
Vår ilsket rödbetsröda hummus har ett sting av vitlök och chili och en bärig ton av svarta vinbär.
Den är ett gott tillbehör till kött, grönsaksrätter och korv eller på mackan och som spread på fröknäcke.
Ingredienser, 8 pers:
1 burk kikärter
250 gram kokta och skalade rödbetor
½ dl svarta vinbär, färska eller frysta
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 kruka mynta
1 tsk kummin, mortlade
1 tsk chipotle (rökta chili flakes)
salt och peppar
½ citron, saften
svarta sesamfrön till garnering
chili flakes till garnering
Gör så här:
Mixa ihop kikärter, olja, tahini, vitlök, mynta, kummin, chipotle, citronsaft, kokta rödbetor, svarta vinbär, salt och peppar till önskad konsistens.
Lägg upp i en skål och garnera med svarta sesamfrön och chiliflakes.