Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Boston vann den första Stanley Cup-finalmatchen – vände tvåmålsunderläge mot St. Louis

Från 2019
Uppdaterad 28.05.2019 09:47.
Tuukka Rask gratuleras efter Bostons 4–2-seger över St. Louis.
Bildtext Tuukka Rask gratuleras efter Bostons 4–2-seger över St. Louis.
Bild: AFP / Lehtikuva

Tuukka Rask gjorde 18 räddningar när Boston tog en 1–0-ledning i finalserien mot St. Louis. Bruins vann den första finaldrabbningen med 4–2 efter att ha legat under med två mål.

Boston spelade sin första match på elva dagar efter att ha vunnit konferensfinalen mot Carolina i fyra raka. St. Louis var piggare i inledningen av den första finalmatchen och ledde med 2–0 i början av den andra perioden efter mål av Bayden Schenn och Vladimir Tarasenko.

Boston var det mer dominerande laget i matchen och vann skotten med 38–20 – och strax efter Tarasenkos 2–0-mål började målen rassla in för Bruins som vann skotten i period två med 18–3.

Connor Clifton och Charlie McAvoy utjämnade matchen i andra perioden. Sean Kuraly förde Bruins upp i ledning i början av den tredje perioden, och Brad Marchand satte spiken i kistan genom att göra 4–2 i tomt mål vid tiden 58.11.

– Jag tror vårt spel återhämtade sig i den andra perioden. Vi blev mer fysiska och började röra på oss själva och pucken, säger Bostonanfallaren Marcus Johansson för nhl.com.

Bruins som är ute efter sin första titel sedan år 2011 får spela även den andra finalmatchen inför hemmapublik. St. Louis är ute efter klubbens första Stanley Cup.

Den andra matchen i finalserien spelas natten till torsdag finsk tid.

Resultat

Boston – St. Louis 4–2
BOS: Tuukka Rask 18/20 räddningar

Boston leder finalserien med 1–0

Diskussion om artikeln