Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny tränartrio fastslagen för Tre Kronor – har sammanlagt över 1200 matcher NHL-rutin

Från 2019
Uppdaterad 29.05.2019 18:55.
Tre Kronors avbytarbänk blickar mot spelet.
Bildtext Johan Garpenlöv (till vänster) efterträder Rikard Grönborg (till höger).
Bild: imago/IBL/ All Over Press

Det står sedan tidigare klart att det svenska ishockeylandslagets förbundskapten Rikard Grönborg avgår och att det blir Johan Garpenlöv som efterträder. Det svenska ishockeyförbundet meddelade idag att Garpenlöv kommer att assisteras av Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson.

Tre Kronors VM i Slovakien slutade som bekant i en kvartsfinalsförlust mot Lejonen.

Redan förra sommaren stod det klart att den tvåfaldiga världsmästarcoachen Grönborg gör sitt sista VM vid rodret i Slovakien. Grönborg, som ska börja träna schweiziska Zürich Lions, efterträds av sin tidigare assistent, Johan Garpenlöv.

Garpenlöv har fungerat som assisterande förbundskapten i Tre Kronor i tre säsonger och har en gedigen NHL-karriär (609 grundseriematcher) som spelare bakom sig.

Markus Åkerblom tränade under den gångna säsongen Sveriges U17-landslag, medan Ragnarsson ansluter från Hockeyallsvenska Almtunas ledarstab.

Även Ragnarsson spelade över 600 matcher i NHL. Åkerblom spelade under sin karriär i mestadels i högstaligorna i Sverige och Tyskland.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med mitt nya ledarteam där Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom har den typ av profil som jag letat efter. Båda är drivna, nyfikna, kunniga och framförallt bra människor med en integritet och karisma som jag gillar, säger den färska förbundskaptenen Johan Garpenlöv på det svenska ishockeyförbundets webbplats.

Diskussion om artikeln