Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: Vem blir du på sällskapsresan?

Från 2019
en medelålders kostymklädd man står på en strand med solhatt på och en flygbiljett i handen. Han ler ivrigt in i kameran.

Vi inbillar oss att vi känner våra vänner, kolleger och kärlekspartner väl.

Vi har ju så trevligt på hemmaplan, självklart ska det gå fin-fint att åka på resa ihop också!

Men nej, på sällskapsresan dyker plötsligt helt nya karaktärsdrag upp.

Den vanligtvis otroligt driftiga arbetskompisen vill plötsligt bara sitta i en solstol och blicka ut i tomma intet.

Din barndomskompis, den pålitlige fotbollspappan, börjar hälla i sig öl efter öl så fort ni kommit genom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Det blir en semestervecka i sus och dus.

Och din härliga nya flickvän, som har en carpe diem-tatuering på svanken och älskar hashtaggar som #relax #bliss och #enjoyinglife förvandlas till ett kulturmonster.

Hon står redo med guidebok, vattenflaska och fotriktiga skor och tittar uppfordrande på dig klockan 06.30 varje morgon. Nu ska vi stiga upp och upptäcka!

Men det vi på relationspodden Norrena & Frantz framför allt vill veta denna vecka är vem du förvandlas till när du reser i sällskap?

Är du den ständige reseledaren, som har koll på tidtabeller, biljetter och pass? Har du valt rollen själv eller tilldelats den?

Är du den missnöjde, som tycker att maten smakar pyton, hotellet luktar mögel och att det hade varit lika bra att stanna hemma?

Är du den snåle, som bara vill välja de billigaste restaurangerna och aktivtiteterna och är noga med att att maträkningarna delas exakt?

Är du lyxliraren som tycker att man ska unna sig när man reser? Är det champagne, skaldjur, spa och taxi som gäller från avfärd till hemkomst, fast det innebär att du får leva på snabbnudlar resten av året?

Eller är du någon helt annan? Dags för lite självrannsakan.

Om du undrar, Norrena och Frantz har kommit fram till att de nog inte ska resa tillsammans.

Frantz är nämligen superturisten, som helst besöker fem museer per dag.

Norrena sitter hellre i solen med en parasolldrink och en chipsskål och spanar in strand-Adonisar.

Men mera om det i podden.

Du kan svara anonymt via formuläret nedan! Ditt svar kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln