Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Vi inte är tillräckligt konkurrenskraftiga just nu" – Ferrari vet inte hur stallet ska kunna konkurrera med Mercedes i Kanada

Från 2019
Ferraris Mattia Binotto under tävlingsveckoslutet i Monaco.
Bildtext Ferraris Mattia Binotto under tävlingsveckoslutet i Monaco.
Bild: Pixathlon/REX/All Over Press

Formel 1-stallet Ferrari har fått en svag start på säsongen. Bara en gång på sex försök har en Ferrariförare tagit en plats bland de två bästa. Stallet har försökt göra förändringar men har ingenting nytt att komma med inför veckoslutets lopp i Kanada. Just nu har Mercedes den bästa bilen, säger stallchefen Mattia Binotto till Autosport.

Inför formel 1-säsongen trodde många att Ferrari efter en lovande försäsong skulle klara av att sätta käppar i hjulen för Mercedes. Hittills har året ändå varit en enda segerparad för Mercedesförarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas.

Ställningen i VM-sammandraget efter 6/21 lopp

Förarmästerskapet:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 137
2. Valtteri Bottas (Mercedes) 120
3. Sebastian Vettel (Ferrari) 82
4. Max Verstappen (Red Bull) 78
5. Charles Leclerc (Ferrari) 57
6. Pierre Gasly (Red Bull) 32

Stallmästerskapet:
1. Mercedes 247
2. Ferrari 139
3. Red Bull 110

Nästa deltävling körs i Montreal i Kanada under veckoslutet och Ferraris stallchef Mattia Binotto tror inte på stora förskjutningar i styrkeförhållandena.

– Vi vet att vi inte är tillräckligt konkurrenskraftiga just nu. Vi har inga förändringar på gång som skulle kunna lösa de problem som vi har haft sedan början av säsongen.

Inför tävlingarna i Azerbajdzjan (28 april) och Spanien (12 maj) hade Ferrari gjort aerodynamiska förändringar som ändå inte gav önskade resultat.

Enligt Ferrari ska huvudorsaken till stallets bekymmer handla om problem med downforce som innebär att däcken inte fungerar som de ska.

"Mercedes har den bästa bilen"

Fabriken i Maranello har försökt komma på lösningar men utvecklingsarbetet ska fortfarande vara i startgroparna.

– Jag tror inte att det finns några trollkonster som kunde hjälpa oss i Kanada.

– Vi kommer nog att vara bättre än i Barcelona men just nu har Mercedes den bästa bilen. De borde fortfarande ha ett försprång men kanske har det krympt.

Diskussion om artikeln