Här är ministrarna i Antti Rinnes regering: 11 kvinnor och 8 män
På onsdagen utsåg Centern och Vänsterförbundet sina ministrar. SDP och De gröna valde sina ministrar på tisdagen, medan SFP gjorde det redan tidigare. I dag, torsdag, utnämner president Sauli Niinistö de nya ministrarna och vi får en ny regering. Den gamla regeringen beviljas samtidigt avsked.
Här följer en presentation av de nya ministrarna.
Antti Rinne, statsminister, SDP
Rinne, 56, ledde sitt parti till en knapp seger i riksdagsvalet. Har varit partiordförande sedan 2014 och hunnit få ministererfarenhet från Katainen-Stubbs regnbågsregering (som finansminister).
Gjorde karriär inom fackrörelsen och var ordförande för tjänstemannafacket PRO innan SDP-ledarskapet.
Sanna Marin, trafik- och kommunikationsminister, SDP
Marin, 33, är av de stigande stjärnorna inom sitt parti - åtminstone sett till de röstmängder hon drar in både riks- och lokalval.
Var ordförande för Tammerfors stadsfullmäktige 2013-2017 och fick hoppa in i riksdagsvaldebatter i stället för sjukledige Antti Rinne. Ideologiskt en smula till vänster inom partiet.
Ville Skinnari, utrikeshandelsminister, SDP
Ett populärt ministernamn bland de sossar som betonar ekonomiska frågor. Brukar anses stå lite till höger inom partiet.
Skinnari, 45, är minister i andra generation. Hans pappa Jouko satt en tid som andre finansminister i Paavo Lipponens första regering. Ville Skinnari har spelat ishockey på liganivå i Lahtislaget Reipas.
Tytti Tuppurainen, Europaminister, SDP
Tuppurainen, 43, sitter sin tredje period som riksdagsledamot. Förlorade partiordförandevalet mot Antti Rinne 2017.
Är däremot ordförande både för socialdemokratiska kvinnoorganisationen och riksdagens kvinnonätverk. I Uleåborgs universitet läste hon germansk filologi som huvudämne.
Timo Harakka, arbetsminister, SDP
Kan beskrivas som ett överraskningsnamn. Fick den ministerpost som Antti Lindtman tackade nej till.
Harakka, 56, var journalist i sitt tidigare liv men har utbildat sig till magister i teatervetenskaper.
Har tidigare varit medlem i Gröna förbundet, men bytte till SDP inför valet 2015. Har under senare år tagit rollen som en av partiets talesmän i ekonomisk politik.
Sirpa Paatero, kommunminister, SDP
Paatero, 54, har suttit i riksdagen sedan 2006. Har ministererfarenhet som minister för ägarstyrningen 2014 - 2015, då hon bland annat varnade för att alltför lättvindigt sälja ut statlig egendom.
Sirpa Paatero har jobbat inom den förebyggande rusvården innan sin karriär som riksdagsledamot och har också lång erfarenhet från stadsfullmäktige i Kotka.
Krista Kiuru, familje- och omsorgsminister, SDP
Kiuru, 44, är en segsliten slitvarg som ofta fått handha besvärliga uppdrag inom partiet.
Under den senaste valperioden
figurerade Kiuru mycket i offentligheten, i de många färgstarka varven om vårdreformen i riksdagens social- och hälsovårdsutskott.
Krista Kiuru har en rätt mångsidig ministererfarenhet. Hon har bland annat verkat som undervisnings-, bostads- och kommunikationsminister i Katainen-Stubbs regering 2011 - 2015.
Pekka Haavisto, utrikesminister, De gröna
Pekka Haavisto, 61, hör till De grönas mest synliga, långvariga och populära politiker. Han har ställt upp två gånger i presidentvalet och har båda gångerna kommit på andra plats. Haavisto har suttit i riksdagen i flera repriser sedan år 1987 och varit minister i två regeringar.
Haavisto är en av de ursprungliga "Koijärvi-aktivisterna" som senare kom att grunda Gröna förbundet.
Maria Ohisalo, inrikesminister, De gröna
Maria Ohisalo, 34, sitter sin första period i riksdagen och är den enda kandidaten för att bli De grönas följande partiordförande.
Ohisalo har disputerat till doktor i sociologi och har jobbat som fattigdomsforskare innan hon inledde en karriär i politiken. Hon blev känd för den stora allmänheten då hon vikarierade Touko Aalto som partiordförande hösten 2018.
Krista Mikkonen, miljö- och klimatminister, De gröna
Krista Mikkonen, 46, är andra periodens riksdagsledamot från Joensuu och ordförande för riksdagsgruppen. Mikkonen ställde upp som riksdagsvalskandidat tre gånger innan hon blev invald.
Krista Mikkonen lyckades öka sitt röstantal i riksdagsvalet och är den enda gröna riksdagsledamoten från Savolax-Karelens valkrets. Till sin utbildning är hon biolog.
Anna-Maja Henriksson, justitieminister, SFP
Henriksson, 55, är partiordförande och därmed självskriven som minister i Rinnes kabinett.
Var justitieminister i Katainen-Stubbs regering, men har också den för SFP-ledare ovanliga erfarenheten av att vara oppositionsledare.
Anna-Maja Henriksson är jurist till utbildningen och satt under den gångna valperioden i riksdagens grundlagsutskott.
Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet, SFP
Blomqvist, 54, har suttit i riksdagen i tre perioder, senast som ordförande för Svenska riksdagsgruppen.
Fick "det andra ministermandatet", som kan tolkas som en seger för SFP-förhandlarna i regeringen.
Trots att själva posten betraktas som en lättviktare har partiet nu två representanter i ministerkollegiet - och Blomqvist blir inte minst ett värdefullt stöd för sin partiordförande.
I det civila är Thomas Blomqvist jordbrukare i Tenala.
Artikeln uppdaterad 5.6.2019 kl. 10.25. Texten under bilden på Thomas Blomqvist ändrades från att han kommer från Ekenäs till att han kommer från Tenala.
Mika Lintilä, finansminister, Centern
En av centerns mer erfarna politiker. Riksdagsledamot från Vasa valkrets sedan 1999, utnämndes till näringsminister efter Olli Rehn i Sipiläs regering.
Lintilä är en hästfantast och sitter i både det finska och det europeiska travförbundens styrelse. Lintilä är 53 år gammal och har en kandidatexamen i förvaltningsvetenskaper.
Annika Saarikko, vetenskaps- och kulturminister, Centern
Annika Saarikko, 35, inledde sin politiska bana i Centerns ungdomsförbund för drygt tio år sedan.
Saarikko inleder nu sin tredje period i riksdagen. Under Sipilä-regeringens två sista år var Saarikko familje- och grundtrygghetsminister. Då utmärkte hon sig som stridbar försvarare av den impopulära vårdreformen.
Saarikko har länge ansetts som en potentiell tronföljare på Centerns ordförandepost efter avgående Juha Sipilä. Saarikko har avböjt en kandidatur med hänvisning till att hon ska nedkomma i september.
Hon kommer att vikarieras av Hanna Kosonen under sin moderskapsledighet.
Antti Kaikkonen, försvarsminister, Centern
Antti Kaikkonen, 45, inledde sin politiska bana i Centerns ungdomsförbund (NKL) i medlet av nittiotalet.
Kaikkonen var nära att bli vald till utrikeshandelsminister i Vanhanen II-regeringen 2007 men den gången drog Paavo Väyrynen det längre strået i en mycket jämn omröstning.
Kaikkonen drogs också in i den omfattande valfinansieringshärvan år 2009. Han verkade då som ordförande för den centerledda stiftelsen Nuorisosäätiö. Stiftelsen hade frikostigt finansierat Kaikkonens valkampanjer.
I muträttegången mot Nuorisosäätiö år 2012 åtalades Kaikkonen för trolöshet mot huvudman och ett år senare fick Kaikkonen en villkorlig dom på fem månader.
Kaikkonen har också utmärkt sig på dansgolvet. En medverkan i det populära underhållningsprogrammet “ Dansa med stjärnorna” resulterade i öknamnet Kanki-Kaikkonen.
Katri Kulmuni, näringsminister, Centern
Katri Kulmuni, 31, är Lapplands stigande stjärna inom Centern. Hon har själv aspirerat på posten som näringsminister. Kulmuni är hemma från Tornedalen och talar en ypperlig svenska.
Kulmuni är Centerns viceordförande och allmänt tippad som kandidat för ordförandeposten då Juha Sipiläs efterträdare ska väljas i september. Kulmuni var röstmagnet i Lappland i riksdagsvalet. Hon invaldes första gången år 2015.
Jari Leppä, jord- och skogsbruksminister, Centern
Jari Leppä, 60, är storbonde från sydvästra Savolax. Som kuriositet kan nämnas att han är den riksdagsledamot som lyft allra mest lantbruksstöd.
Leppä utnämndes till jord- och skogsbruksminister i maj 2017. Leppä är en erfaren parlamentariker med fem perioder bakom sig på Arkadiabacken.
Li Andersson, undervisningsminister, VF
Vänsterförbundets 32-åriga partiordförandes prestige stod på spel när partimedlemmarna röstade om partiet skulle gå med i regeringen eller inte. Li Andersson blir nu undervisningsminister, en post som hon antagligen själv är nöjd med.
Under Anderssons tid har Vänsterförbundets inbördes relationer av en eller annan anledning varit mindre stormiga än tidigare. Andersson som är statsvetare från ÅA fick näst mest röster av alla kandidater i riksdagsvalet.
Hanna Sarkkinen, social- och hälsovårdsminister, VF
Uleåborgs röstdrottning fick näst mest röster i valkretsen efter Juha Sipilä. Sarkkinen har utsetts till partiets inofficiella expert i klimatfrågor men nu får hon ta över ett annat område.
Sarkkinen, 31, har en filosofiemagistersexamen från Uleåborgs universitet med idéhistoria som huvudämne.
Aino-Kaisa Pekonen, social- och hälsovårdsminister, VF
Aino-Kaisa Pekonen är hemma från Riihimäki och riksdagsledamot sedan år 2007. Hon var Vänsterpartiets riksdagsgrupps ordförande under den senaste mandatperioden. Hon var med i ordförandekampen då Vänsterförbundet valde ny ordförande år 2016 men förlorade mot Li Andersson.
Pekonen, 40, är närvårdare till utbildningen.
Hanna Sarkkinen och Aino-Kaisa Pekonen delar på social- och hälsovårdsministerposten. Pekonen innehar posten de två första åren av regeringsperioden och sedan tar Sarkkinen över.