Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hattrick av "geniet" Cristiano Ronaldo – Portugal till final i Nations League trots omtumlande VAR-domslut

Från 2019
Uppdaterad 06.06.2019 07:41.
Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva var i framträdande roller i segern över Schweiz.
Bildtext Cristiano Ronaldo och Bernardo Silva var i framträdande roller i segern över Schweiz.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

Cristiano Ronaldos fullträffar förde Portugal till final i den första upplagan av Nations League. Schweiz fick se sig besegrade i semifinalen med 1–3.

I sin 157:e match för Portugal gjorde Ronaldo sitt 86:e, 87:e och 88:e landslagsmål. Den 34-årige Juventusspelarens två sena mål blev avgörande i matchen mot Schweiz.

Portugal avancerar till finalen som spelas på söndag där laget möter vinnaren i torsdagens semifinal mellan Holland och England.

“Han är ett geni”

Cristiano Ronaldo stod för matchens första fullträff med en hårt slagen frispark. Bollen dök ner i målets bortre hörn efter att ha svävat över spelarmuren.

Den portugisiska stjärnans andra mål kom i den 88:e minuten. Ronaldo sköt direkt med högerfoten på Bernardo Silvas låga inlägg. Yann Sommer i det schweiziska målet hann knappt reagera.

Hattricken fullbordades ett par minuter senare när Ronaldos skruvade in bollen efter ett par kännspaka överstegsfinter framför det schweiziska försvaret.

Lagkaptenens mäktiga uppvisning hyllades av tränaren Fernando Santos.

– Han är ett geni. Det finns målare och skulptörer som är genier, men han är ett geni på fotboll, konstaterade Santos enligt brittiska The Guardian.

Ovanligt VAR-domslut

Schweiz enda fullträff i matchen kom efter en märklig sekvens. Matchen stod 1–0 i början av andra halvleken när domaren Felix Brych blåste straff till Portugal.

Publiken i Porto fick sig en ordentlig överraskning efter att domaren tagit sig en titt på VAR-tv:n. Istället för en portugisisk straff dömde Brych straff till Schweiz för en tidigare situation.

Trots Portugals protester flyttades bollen från det ena målet till det andra. Ricardo Rodrigues kvitterade från straffpunkten – men i slutminuterna såg Ronaldo till att Portugal vann med 3–1.

Diskussion om artikeln