Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Amerikansk tonåring stod för sensation i Franska öppna – slog ut regerande mästarinnan Simona Halep

Från 2019
Uppdaterad 06.06.2019 15:31.
Amanda Anisimova chockad efter seger.
Bildtext Amanda Anisimova slog ut rumänskan Simona Halep.
Bild: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Den 17-åriga amerikanskan Amanda Anisimova ordnade en rejäl överraskning i kvartsfinalen i Franska öppna, när hon besegrade den regerande mästarinnan Simona Halep. Detta innebär att hälften av semifinalisterna på damsidan är oseedade.

Sjuttonåringen Anisimova besegrade den regerande mästarinnan och tredjeseedade Simona Halep efter imponerande spel i två raka set. Den 51-rankade amerikanskan vann med 6–2, 6–4.

I och med segern är Anisimova den första spelaren född på 2000-talet som avancerat till semifinal i en Grand Slam-turnering. Därtill är hon den yngste amerikanskan att nå semifinal i en Grand Slam-turnering sedan 1997, då Venus Williams avancerade till semifinal i US Open.

– Det här är mer än vad jag kunnat drömma om. En av de bästa matcherna jag någonsin spelat, sade Anisimova efter segern enligt AFP.

Damkvartsfinalerna skulle egentligen ha spelats klart på onsdagen, men sköts upp på grund av regn.

Skrällnamn i semifinal

I semifinalen på fredag får Anisimova möta Ashleigh Barty från Australien, som idag besegrade Madison Keys med 6–3, 7–5. Åttondeseedade Barty har inte spelat en semifinal i en Grand Slam tidigare.

I den andra semifinalen möts Johanna Konta och Marketa Vondrousova. Brittiskan Konta är seedad som nummer 26, medan tjeckiskan Vondrousova likt Anisimova är oseedad.

Ashleigh Barty knyter näven.
Bildtext Ashleigh Barty är vidare till semifinal.
Bild: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Diskussion om artikeln