Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gruvlig revansch efter EM-fiaskot – Norge öppnade VM-turneringen med klar seger

Från 2019
Lisa-Marie Utland gjorde 2–0 för Norge.
Bildtext Lisa-Marie Utland gjorde 2–0 för Norge.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

I EM-slutspelet för två år sedan förlorade Norge alla sina matcher utan att göra ett enda mål. I årets VM-premiär i Frankrike gick man däremot enkelt ifrån Nigeria redan i den första halvleken och vann slutligen med siffrorna 3–0 (3–0).

Norge har historiskt sett haft lätt för Nigeria och efter den första halvleken hade man redan kopplat grepp om poängen i Reims.

Guro Reiten inledde målskyttet efter en dryg kvart på en kort hörna och Lisa-Marie Utland ökade på till 2–0 efter en dryg halvtimme.

Efter ett slarvigt uppspel från Nigerias sida styrde mittbacken Osinachi Ohale ännu in ett skott av Isabell Herlovsen strax före paus.

Nigeria skapade en del tryck på det norska målet, men Ingrid Hjelmseth behövde inte svettas för att hålla nollan under första halvlek.

För Norge var starten på VM speciellt skönt med tanke på vad som hände i Nederländerna för två år sedan.

Vid EM-slutspelet gjorde Norge inte ett enda mål på 270 minuter medan årets VM-resa bjöd på tre fullträffar på de första 45.

Den andra halvleken blev sen något av en transportsträcka. Nigeria hade ett par heta lägen att reducera medan Norge också kunde ha ökat på sin målskörd i premiären.

Tidigare i grupp A lyckades värdnationen Frankrike slå Sydkorea med 4–0 (3–0).

I den andra omgången ställs Norge mot just Frankrike på kvällen den 12 juni medan Nigeria och Sydkorea drabbar samman tidigare samma dag.

Fotbolls-VM, grupp A, Reims

Norge – Nigeria 3–0 (3–0)

1–0 Guro Reiten 17 min
2–0 Lisa-Marie Utland 35 min
3–0 Osinachi Ohale 37 min (självmål)

Diskussion om artikeln