Hoppa till huvudinnehåll

Sport

England kom undan med blotta förskräckelsen – vann med uddamålet mot Skottland

Från 2019
Uppdaterad 09.06.2019 21:57.
Programmet är inte längre tillgängligt
Se höjdpunkterna från matchen England - Skottland - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Guldkandidaten England lyckades med lite darr på ribban ta tre poäng i VM-premiären mot grannen Skottland. Segern kom efter en stark första halvlek och en betydligt sämre andra akt.

För fyra år sedan spelade England hem bronset i VM. En stor framgång för landet och den bästa placeringen i ett världsmästerskap på damsidan.

I år är förväntningarna ännu högre på laget som inför turneringen pekats ut som en seriös guldkandidat. Det blev också seger i premiären mot Skottland även om poängen inte kom lika lätt som många kanske trodde på förhand.

England fick en tidig straff då bollen nuddade Nicola Dochertys arm i straffområdet. Situationen videogranskades innan domaren pekade på straffpunkten.

Nikita Parris tog hand om straffen och var iskall från elva meter då hon dunkade in bollen högt och otagbart för den skotska målvakten Lee Alexander.

England inledde matchen lite darrigt men efter 1–0-målet verkade som att nervositeten släppte hos spelarna.

Efter ledningsmålet gjorde England en riktigt bra första halvlek och fem minuter före paus fick laget också jubla igen. Fran Kirby petade snyggt fram bollen till Ellen White som knorrade in 2–0.

Ellen White skriker
Bildtext Ellen White gjorde England andra mål mot Skottland.
Bild: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Skottland såg till att matchen fick nerv

England såg ut att ha matchen under kontroll efter 45 minuter. Direkt efter paus hade man också ytterligare en boll i mål som dömdes bort för offside.

Sedan sjönk tempot och England tappade greppet om matchen.

Skottland tog över mer och mer, och i den 79:e minuten fick man lite kontakt då Claire Emslie gjorde landets första VM-mål någonsin.

Men de skotska spelarna var ganska så slutkörda under slutskedet av matchen och den sista forceringen för ett kvitteringsmål uteblev.

England kunde bevaka sin ledning och laget vann med 2–1.

Resultat:

England – Skottland 2–1
14 min 1–0 Nikita Parris str
40 min 2–0 Ellen White
79 min 2–1 Claire Emslie

Diskussion om artikeln