Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Du kan ta del av Yles utbud även utomlands

Från 2019
Uppdaterad 12.12.2019 12:52.
Nainen kokoaa palapeliä ja kuuntelee puhelimella podcastia Yle Areenasta.
Bild: Jussi Nahkuri / Yle

Du kan ta del av vårt utbud på Yle Arenan och svenska.yle.fi även då du befinner dig utomlands. Upphovsrättsavtal begränsar distributionen av vissa innehåll utanför Finland.

På Yle Arenan kan du ta del av bland annat följande utbud, även utomlands:

  • nästan allt nyhetsutbud samt aktualitets- och faktaprogram
  • det riksomfattande och regionala radioutbudet i direktsändning
  • största delen av utbudet i Yles tv-kanaler.

De radio- och tv-program som är tillgängliga utomlands finns på Yle Arenan:

Utbudet på Yle Arenan förnyas och kompletteras kontinuerligt. Du kan titta och lyssna på programmen under en viss tid som beror bland annat på upphovsrättsavtalen.

Många barnprogram, dramaproduktioner, serier och sportsändningar omfattas av upphovsrättsavtal som inte tillåter visning utanför Finland. Till exempel visningsrätterna för OS ägs av Internationella olympiska kommittén som ofta har satt stränga restriktioner. Vi får inte förmedla tv-bild från stortävlingar till mottagare utanför Finland.

Vi breddar ständigt vårt utbud som är tillgängligt utomlands och förbättrar genom detta servicen för finländare bosatta utanför Finland.

Med Yle-kontot kan du ta del av utbudet på Arenan inom EU

Genom att logga in på ditt Yle-konto kan du ta del av utbudet på Arenan då du befinner dig inom EU. Du bör bekräfta att du är fast bosatt i Finland.

Inom EU kan du ta del av allt video- och audioutbud på Arenan i din webbläsare eller via Arenans mobilappar. Du får tillgång till hela utbudet med de senaste versionerna av Arenan-apparna för iOS och Android, som du kan ladda ner gratis i tillverkarnas appbutiker.

Över 80 procent av allt audio- och videoutbud på Arenan får användas fritt överallt i världen.

Hur bekräftar jag min hemort på Yle-kontot?

För att Arenan ska kunna leverera innehåll inom EU, ska användaren logga in med sitt Yle-konto och bekräfta att hens hemkommun finns i Finland. Uppgiften om hemkommun hämtas från Befolkningsregistercentralen via tjänsten Suomi.fi. Användaren ska identifiera sig med bankkoder, mobil-id eller elektroniskt identitetskort.

Yle sparar inte uppgifter om användarens hemkommun, personsignum eller annan information. Hemkommunen behöver bekräftas endast en gång på Yle-kontot.
Yle-kontot är ett avgiftsfritt och säkert sätt att logga på in Yles tjänster. Mer information finns i instruktionerna för Yle-kontot.

TV Finland

TV Finland är en kanal som visar tv-utbud från Yle. Den distribueras i det markbundna nätet och i kabelnät i Sverige. Den övriga distributionen till utlandet upphörde i slutet av juni 2013.

På andra språk