Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic imponerad av målsprutan Pukki – övertygad om en bra finländsk säsong i Premier League: "Förhoppningsvis kan han upprepa det han gjorde i The Championship"

Från 2019
Teemu Pukki jublar
Bildtext Teemu Pukki har varit en riktig målspruta den här säsongen.
Bild: Lehtikuva

Finlands fotbollslandslag och Teemu Pukki har den senaste veckan visat lysande tag i EM-kvalet. Pukkis makalösa säsong har inte heller undgått Zlatan Ibrahimovic, som nu öst beröm över den finländska stjärnanfallaren som fullbordade våren med tre mål i de två senaste kvalmatcherna.

Teemu Pukki har haft en sensationell säsong – först i Norwich där han blev vald till årets spelare i The Championship, samt sedan den senaste veckan med landslaget, där han haft ett lysande driv i EM-kvalmatcherna.

Pukki har inte bara imponerat på de finländska fotbollsfansen – också ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic har lagt märke till finländarens exceptionella säsong.

– Jag tror alla är imponerade. Han gör många mål och för sitt lag till Premier League, vilket är det största som kan ske, sade Zlatan i en reklamintervju för ett spelbolag.

Teemu Pukki förde sitt Norwich till serieseger och därmed till Premier League, då han gjorde 29 mål och var inblandad i så många som 38. Samtidigt satte han nytt finländskt målrekord i The Championship.

– Att komma först i The Championship, som inte är en lätt liga då det är väldigt hårt och mycket matcher, betyder att du haft en ypperlig säsong, kommenterade Zlatan bedriften.

"Han kommer vara mer motiverad och ha större ambition"

Nästa säsong kommer den finländska stjärnanfallaren alltså hålla hus i den klart tuffare Premier League, något som Zlatan är övertygad om att inte kommer skapa större problem för Pukki.

– Nästa säsong kommer vara ännu hårdare för då spelar du mot eliten. I Premier League, på basis av min egen erfarenhet, är det inte lätt att göra mål. Men jag är ganska säker på att han kommer klara det och han kommer vara mer motiverad och ha större ambition i Premier League.

– Förhoppningsvis kan han upprepa det han gjorde i The Championship, avslutar Zlatan.

För en knapp månad sedan sade Pukki själv till Yle att han är förväntansfull men att det kommer bli en klart svårare säsong. Mål drömmer han om, men menade att det kommer bli svårt att slå det finländska målrekordet också i Premier League. För det skulle det krävas att han nätar 17 gånger.

– Säsongen ska gå väldigt bra om det ska bli så många mål. Vi får se hur det blir men visst skulle det vara roligt att komma upp i ungefär samma siffror som Mikael Forssell gjorde, sade Pukki i maj.

Diskussion om artikeln