Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vörjeans är världens bästa rockabillyband från Vörå

Från 2019
Vörjeans.
Bildtext Vörjeans utmanar Vegatoppen

Vörjeans är humorgruppen KAJ:s rockabillyspelande alter egon som levererar både ös, humor och en och annan spydighet. Nu är gruppen aktuell med låten Volvoräägör.

- Vörjeans bildades under lågstadietiden. Det var nästan som en uppenbarelse. Jag insåg att det fanns alltför få låtar som handlar om hur tuff vår vän Määnin är. Sagt och gjort så blev vi snabbt en trio med några medlemmar till, berättar en uppenbarligen glad Tommy från Vörjeans.

- Vi har nog funderat på om vi skulle låta rikssvenskarna få ta del av världens bästa raggarmusik men jag tror de får komma till Vörå och höra på oss.

Vilka är Vörjeans?

- Det finns absolut ingen bättre musik än rockabilly. Den musiken har allt. Alla gillar den musikstilen, men mest tror jag att tjejerna gillar den typen av musik för vi har massor av tjejfans, säger Tommy.

- Vi kommer att uppträda på några ställen i sommar och vem vet kanske det blir nån spelning även senare i år. Men nu först ska vi släppa vår skiva som vi förväntar oss bli en dundersuccé, avslutar Tommy.

Vill du rösta på Vörjeans och låten Volvoräägör så kan du göra det här.

Vörjeans utmanar Vegatoppen

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln