Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jussi Jokinen trivs i Kärpät – förlänger kontraktet med klubben

Från 2019
Jussi Jokinen jublar
Bildtext Karriären fortsätter för Jussi Jokinen.
Bild: Markku Hyttinen / AOP

Kärpät var utan tvekan mitt förstahandsval, säger veteranen Jussi Jokinen efter att det blivit klart att han stannar kvar i klubben. Jokinen har skrivit på för två säsonger med Kärpät som knep silver i ishockeyligan den här säsongen.

I slutet av januari blev det klart att Jussi Jokinen skulle återvända till Kärpät. 36-åringen inledde säsongen i Schweiz men valde sedan att vända hemåt.

Trots att grundserieettan Kärpät förlorade finalserien mot HPK gav tiden i klubben Jokinen blodad tand. Karriären fortsätter och han har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Kärpät.

– Kärpät var utan tvekan mitt förstahandsval. Jag njöt varje dag förra säsongen och jag ser verkligen fram emot nästa. Det känns fint att få vara med i det här nya projektet redan från början, säger han på klubbens webbplats.

Kom till klubben som junior

Jokinen gjorde 20 poäng på 14 grundseriematcher förra säsongen. I slutspelet blev det 2+7=9 poäng på 16 matcher.

– Det är fint att Jussi nu slutligen bestämt sig för att flytta hem till Kärpät. Han kommer att vara en viktig pusselbit i laget nästa säsong, kommenterar sportchefen Harri Aho.

Jussi Jokinen kom till Kärpät från JHT som 15-åring 1998. Säsongen 2001–2002 flyttades han upp i A-laget och spelade ligaishockey i fyra säsonger innan han flyttade till NHL.

I NHL spelade han nästan 1000 grundseriematcher i klubbar som Dallas Stars, Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Pinguins, Florida Panthers.

Jokinens sista säsong i NHL blev turbulent då han tillhörde fyra olika klubbar och gjorde 17 poäng på 60 matcher.

Diskussion om artikeln