Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Millamaria Edén om flygskammen: ’’Jag tycker det handlar om samvete’’

Från 2019
Uppdaterad 20.06.2019 14:38.
Millamaria och Peter Edén tittar på en karta.
Bildtext Millamaria och Peter Edén tittar på en karta.
Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa

Att resa med tåg ökar i popularitet och en orsak bakom detta tros vara klimatförändringen. Millamaria och Peter Edén i Vasa väljer att resa med tåg istället för flyg och enligt dem handlar det mer om en samvetsfråga än en miljöfråga.

Två personer som väljer att ta tåget istället för flyget är Millamaria och Peter Edén i Vasa. För dem föddes idén automatiskt i samband med att de förändrat sina levnadsvanor.

- Jag har inte samvete att sätta mig på ett flyg mera, säger Millamaria Edén.

De berättar att beslutet att välja bort flyg är ett i raden för att de ska leva ett klimatsmartare liv.

- Vi har bland annat börjat köra bil på biogas men vi gör även vardagliga saker som att sopsortera, sådant som förhoppningsvis alla andra också gör, säger Millamaria Edén.

Tåg allt mer populärt

Det har visat sig att fjärrtågen inrikes blir allt mer populära. I maj gjordes 1,2 miljoner resor med fjärrtågen, det är sex procent fler än för ett år sedan.

Man kan även se ett uppsving i försäljningen av interrail-biljetter. I början av året ökade försäljningen av dem med 20 procent, vilket är en markant ökning från tidigare år.

Försäljnings- och kundupplevelsedirektör Salla Ketola på VR säger att ökningen kan tänkas fortsätta bland annat för att tågresandet fått mer publicitet i medierna.

Salla Ketola / myyntijohtaja / VR / Inerrail 28.05.2019
Bildtext Salla Ketola på VR.
Bild: Jouni Immonen / Yle

Österbotten och Finlands läge en begränsande faktor

Att ta sig ner till Europa med tåg från Finland och Österbotten kan vara knivigt på grund av det geografiska läget.

Millamaria och Peter anser att läget påverkar och lyfter fram att man i Sverige har helt andra förutsättningar än vad man har i Finland. Enligt dem är det lättare att resa med tåg från Sverige till Europa, vilket syns i hur utvecklingen ser ut där.

- De har det lättare eftersom de på ett sätt är närmare Europa och tågförbindelserna där. Man märker i dessa frågor att vi i Finland är isolerade och det kan vara en orsak till att vi blir efter, säger Millamaria Edén.

Karta över europa
Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa

Om man väljer att inte ta flyget på semestern kan det eventuellt begränsa utbudet av resmål, men det är inte något som påverkar Millamaria och Peter.

- På ett vis begränsar det resmålen men vi brukar säga att vi inte måste resa så långt bort mera, det vi ännu vill se kan vi göra med tåg, säger Peter Edén.

Salla Ketola på VR anser också att Finlands geografiska läge är en svårighet och lyfter också fram att trenden med tåg är starkare i Sverige eftersom det är lättare att ta sig ut i Europa därifrån.

- Från Finland måste du ta en båt och det är inte så miljövänligt så det är lite svårare, säger Salla Ketola.

Men Salla Ketola säger att man naturligtvis kan ta tåget från Finland till St. Petersburg eller Moskva och sedan fortsätta därifrån.

Inte längre hållbart att leva som vi gör

Millamaria och Peter tror att klimatförändringen kan påverka beslutet mellan att ta tåg eller flyg.

Peter säger att man speciellt i Sverige ser en boom i att folk slutar att flyga men att man även i Finland ser det här men i en mindre skala.

Millamaria säger att den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har haft en stor inverkan på henne. Greta Thunberg och hennes skolstrejk för klimatet har gjort att klimatförändringen fått stor publicitet i medierna.

- Det är helt otroligt det som Greta Thunberg uppnått runt om i världen, säger Millamaria Edén.

Det var efter att Millamaria läste familjen Thunbergs bok som hon blev övertygad om att det inte är hållbart att vi fortsätter leva som vi gör nu.

Millamaria ser sig själv som en miljöaktivist och säger att hon regelbundet strejkar för klimatet med ungdomar.

Uppdatering 20.6 14:35 Boken "Scener ur hjärtat" är skriven av hela familjen Thunberg, Svante, Greta och Beata Thunberg och Malena Ernman.

Diskussion om artikeln