Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gary Woodland fullbordade skrällen i US Open – världsettan historiskt bra tvåa: ”Han spelade fantastiskt bra”

Från 2019
Gary Woodland firar.
Bildtext Gary Woodland firar på Pebble Beach.
Bild: AFP / Lehtikuva

Doldisen Gary Woodland höll ut. Natten till måndag finsk tid fixade Woodland segern i US Open i Pebble Beach i Kalifornien och fick samtidigt fira sin första major-titel någonsin. Jag tog inte ut något i förväg, säger amerikanen efteråt.

En ledning på tre slag. Ungefär tio meter till hålet – det 18:e och sista hålet i tävlingen. Då puttade Woodland, 25:a på världslistan, in bollen med sitt första försök och vågade äntligen fira.

– När bollen gick in kunde jag släppa ut allt, berättar Woodland efteråt för nyhetsbyråan AP och fortsätter:

– Jag tog inte ut något i förväg.

Han hade pressats också tidigare under den avslutande omgången natten till måndag finsk tid. På det 14:e hålet låg han bara ett slag före Brooks Koepka, men lyckades med kniven mot strupen riva upp ledningen ytterligare.

– Jag kunde ha spelat säkrare där, men bestämde mig för att gå för seger redan då, förklarar han.

Ingen tredje raka för Koepka

Världsettan Koepka kunde i sin tur med en seger ha skrivit historia. Koepka hade vunnit två US Open-titlar på raken och kunde med andra ord ha blivit den andra golfaren genom tiderna och den första på över 100 år att vinna tävlingen tre gånger i svit.

Koepka klarade den sista omgången med 68 slag och blev den första spelaren att noteras för färre än 70 slag i samtliga fyra omgångar – och inte vinna tävlingen.

– Gary spelade fantastiskt bra i dag. All heder till honom för att han höll ut. Att dessutom avsluta rundan som han gjorde var ganska coolt, säger Koepka om den omtyckte Woodland.

Xander Schauffele, Chez Reavie, Jon Rahm och Justin Rose delade på tredjeplatsen.

Diskussion om artikeln