Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nostalgiska tillbakablickar då Antti Koivukangas tar farväl – ”Det har varit mycket mer än ett jobb”

Från 2019
Antti Koivukangas under Stafettkarnevalen 2019.
Bildtext Antti Koivukangas under Stafettkarnevalen 2019.
Bild: Yle

Här är det sista kapitlet av Yle Sportens podd med Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi. I finalavsnittet blickas det tillbaka mot Koivukangas arton år som sportreporter – höjdpunkter, lågvattenmärken, klavertramp och detaljer som gått lyssnarna och tittarna förbi.

Avsnitt 63: The Break-Up

37:01

Koivukangas meddelade för en månad sedan att hans karriär på Yle är över i slutet av juni.

Det innebär att veckans avsnitt av Yle Sportens podd är det sista med duon Koivukangas och Vuojärvi vid spakarna. (Yle Sporten kommer efter en sommarpaus att bjuda på en annan podd.)

Vuojärvi minns väl då Koivukangas tog sina första steg på Yle Sporten i samband med en kurs för potentiella frilansmedarbetare.

– Man överskattar ofta första intryck men den här gången visade sig min första upplevelse vara korrekt. För jag kommer ihåg en glad ung man med smort munläder, med en förkärlek för FF Jaro, och med en karisma som gjorde att du då och många gånger senare ägde rummet.

Direktsända radiosändningar är svårslagna

Koivukangas lyfter fram de långa radiosändningarna från OS i Peking och London som personliga favoriter under årens lopp.

– Min första och enda etermediala kärlek är radio. Fortfarande. Att vara lyssnarnas ögon, öron, näsa och mun i direktsändning är svårslaget.

Koivukangas poängterar att jobbet på Yle har varit en oerhört stark del av hans identitet.

– Det har varit mycket mer än ett jobb. När jag möter folk i Svenskfinland och framför allt i Österbotten så är man ”Yle-Antti”.

– Men i grund och botten är jag människoskygg, vilket kanske kan låta konstigt. Så någonting jag ser fram emot är känslan av att få vara mig själv och inte alltid ha Yle-logon i pannan. För det kostar också.

Vad handlar det om?

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi producerades av Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi.

Samtliga 63 avsnitt finns tillgängliga på Yle Arenan, iTunes och också på Spotify.

Tidigare avsnitt (1–62)

Diskussion om artikeln