Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Erik Karlsson undertecknade maffigt åttaårskontrakt med San Jose Sharks – Markus Hännikäinen fortsätter i Columbus

Från 2019
Erik Karlsson.
Bildtext Löneförhöjning för Erik Karlsson.
Bild: All Over Press

Den svenska stjärnbacken Erik Karlsson fortsätter i San Jose Sharks. Karlsson har undertecknat ett åttaårskontrakt värt 92 miljoner dollar. Columbus Blue Jackets finländska anfallare Markus Hännikäinen fortsätter i sin tur en säsong till i klubben.

Erik Karlsson har på den senaste tiden varit föremål för en hel del rykten, i och med att han haft ett utgående kontrakt med Sharks.

Idag stod det klart att Karlssons framtid finns i San Jose. Klubben meddelade på sin webbplats att Karlsson skrivit på ett åttaårskontrakt.

Kontraktet hör till NHL:s mest lukrativa. Karlsson kommer att tjäna i medeltal 11,5 miljoner dollar per säsong. Detta gör honom till NHL:s tredje bäst betalda spelare.

29-åringen värvades till Sharks i september ifjol. Karlssons öppningssäsong i klubben blev kantad av skador. På 53 grundseriematcher producerade svensken 45 poäng.

Columbus Blue Jackets gick i sin tur ut med att Markus Hännikäinen undertecknat ett nytt kontrakt. Hännikäinens kontrakt är ettårigt.

Finländaren hade stundtals svårt att platsa i laguppställningen under den gångna säsongen. På 44 matcher blev det sju poäng för 26-åringen.