Hoppa till huvudinnehåll

Punkten

Mårten och Sonja på stadsfestivalen Punkten: Vi brukar inte uppträda live så det blir spännande!

Från 2019
Uppdaterad 29.07.2019 10:06.
Mårten Svartström och Sonja Kailassaari
Bildtext Mårten Svartström och Sonja Kailassaari ser fram emot evenemanget Punkten i sommar.

Efter Nios programledare Sonja Kailassaari och Mårten Svartström står värdar för den nyfikna stadsfestivalen Punkten i Helsingfors lördagen den 3 augusti.

Under en förmiddag lotsar Sonja Kailassaari och Mårten Svartström publiken igenom programmet på stora scenen, både med tanke på dem som befinner sig på plats och ställe, men också med tanke på dem som tittar och lyssnar på Yles sändningar från evenemanget. En situation som de inte är helt vana vid.

– Vanligtvis sitter vi i vår trygga mysiga studio och spelar in på förhand, men nu stiger vi utanför vår bekvämlighetszon. Vi brukar inte uppträda live framför stora publikmassor, och det ska bli spännande, berättar Mårten Svartström.

Fint att komma nära publiken

Både Sonja Kailassaari och Mårten Svartström tycker det är en bra idé att programmakare och publiken kommer närmare varandra.

– Publiken kan delta i programskapandet. Man kan testa på att vara till exempel meteorolog eller sportkommentator, säger Sonja Kailassaari.

Kollage med bilder två leende kvinnor.
Bildtext Sonja och Lotten Lindborg-Suhonen uppträder på torsdag 1.8 kl.12-13 på Lilla scenen.

Sonja Kailassaari kommer att vara på plats på stadsfestivalen Punkten också på torsdag 1.8.2019.

Då ska hon tillsammans med kocken Lotten Lindborg-Suhonen förvandla ingredienser som alla känner igen från mommos kök till något som passar för en stadsfestival!

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln