Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hus totalförstördes i brand i Ingå - också skog fattade eld

Från 2019
Uppdaterad 18.06.2019 20:27.
En helikopter flyger med vatten över skogen.
Bildtext En helikopter deltar i släckningsarbetena i Ingå. Bilden är tagen några kilometer från brandplatsen där helikoptern samlar upp vatten.
Bild: Marica Hildén / Yle

Ett egnahemshus har totalförstörts i en brand på Wikbergsvägen i Ingå. Elden spred sig också till skog och annan växtlighet nära huset. Artikeln uppdaterad.

Larmet om branden gick klockan halv tre på tisdagseftermiddagen. Då räddningsverket anlände till platsen hade huset redan brunnit ner och branden hade spridit sig i två riktningar.

Räddningsverket uppskattar att ett markområde på ungefär en hektar tog skada av branden.

Flera timmars släckningsarbete

Släckningsarbetet pågick i flera timmar. Västra Nylands räddningsverk uppger att eftersläckningsarbetet fortsätter till åtminstone klockan 23.00 på kvällen.

Flera enheter från räddningsverket och avtalsbrandkåren var på plats samt en polispatrull. En helikopter deltog också i släckningsarbetet.

Helikopter samlar vatten i Ingå - ska släcka brand några kilometer bort - Spela upp på Arenan

Video: Robin Granell.

Det är oklart vad som orsakade branden, säger brandmästare Marko Danielsson. Polisen utreder i vanlig ordning orsaken till branden.

Ingen person skadades.

Artikeln uppdaterades klockan 18 18.6.2019 med information och kommentarer av brandmästare. Artikeln uppdaterades med mer specifik information om bland annat släckningsarbetet klockan 20.20.