Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ismo Hämäläinen är Skidförbundets nya verksamhetsledare – vann kampen bland 10 sökanden bland annat tack vare sin erfarenhet som chef för Vierumäkis idrottsinstitut

Från 2019
Ismo Hämäläinen är Skidförbundets nya verksamhetsledare.
Bildtext Ismo Hämäläinen vald till Skidförbundets nya verksamhetsledare.
Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Letandet efter en ny verksamhetsledare, som inleddes direkt efter att Mika Kulmala i april gick ut med att han gjort sitt för Skidförbundet, är nu över. Skidförbundet meddelar i dag att Kulmala ersätts av Ismo Hämäläinen, som inleder sitt arbete den första september. Hämäläinen har de senaste sex åren varit chef för Vierumäki idrottsinstitut.

– Som verksamhetsledare för Skidförbundet kan jag förverkliga dess förnyade strategi och omsätta det i praktiken tillsammans med idrottarna, tränarna, förbundets personal, föreningarna och de centrala samarbetspartnerna, säger Hämäläinen i Skidförbundets pressmeddelande.

Föreningsverksamheten och dess livskraft är enligt Hämäläinen en viktig kugge då man ser på skidgrenarnas framtid. Han menar och tror att mångsidigheten gör grenarna attraktiva.

Mångsidig erfarenhet och erfarenhet som chef avgörande

Ismo Hämäläinen som har en magisterexamen i gymnastik- och idrottsvetenskaper har under de senaste 20 åren arbetat med olika uppgifter inom idrotten. Han har bland annat sysslat med chefs-, tränar-, forskar-, och utvecklingsuppgifter.

Inom längskidåkningen har han fungerat som tränare inom både Finlands och Tysklands landslag.

I valet av ny verksamhetsledare var bland annat ledaregenskaper, internationell erfarenhet, nätverk och känndeom om elitidrott av särskild vikt. Enligt Skidförbundet var Hämäläinens erfarenhet från Vierumäki som chef en bestyrkande faktor i valet.

– Han leder genom att visa exempel och genom sin lugna personlighet. Vi tror att hans erfarenhet som tränare i många grenar ger honom ypperliga förutsättningar som chef för skidgrenarna i Finland, säger Skidförbundets ordförande Markku Haapasalmi.

Letandet av en ny verksamhetsledare inleddes direkt i april då Mika Kulmala som haft posten sedan 2012 avgick. Allt som allt tio sökanden var intresserade av platsen och fyra av dem kallades till intervju.

Hela pressmeddelandet går att läsa här.

Diskussion om artikeln