Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Eija Hakakari ny HR-direktör för Yle

Från 2019
Vaaleahiuksinen nainen puolikuvassa katsoo kohti ja hymyilee.
Bildtext Eija Hakakari

Yle har utsett pedagogie magister Eija Hakakari till ny HR-direktör. Hon börjar sitt arbete den 1 oktober 2019. Som HR-direktör är hon en del av bolagets ledningsgrupp och rapporterar till verkställande direktör Merja Ylä-Anttila.

Eija Hakakari har tidigare fungerat som personaldirektör för Finnair, ett uppdrag hon innehaft sedan slutet av år 2014.

Som HR-direktör ansvarar Hakakari för utvecklingen av Yles arbetskultur och ledarskap, samt personalstrategi. Hon ansvarar för att utveckla en smidig HR-funktion genom att tillsammans med sitt team kontinuerligt utveckla kompetens, ledarskap och välmående i arbetet.

Hakakari har en gedigen och bred arbetserfarenhet. Innan Finnair har hon arbetat för Stora Ensos Printing and Living-division, som personaldirektör för Rautaruukki samt fungerat i ledande befattningar inom personaladministration i Kina och Finland.

“Yle är Finlands största kreativa arbetsplats och mediehus. Det känns inspirerande att få vara med och förnya arbetskulturen i en föränderlig mediebransch. Yles samhällsrelevans tilltalar och ger många möjligheter till ständig förnyelse och utveckling av det finländska arbetslivet”, säger Eija Hakakari.

“I Eija Hakakari får Yle ett starkt och erfaret HR-proffs som kan utveckla bolagets arbetskultur. Utvecklingen av både ledarskapet och chefsarbetet är avgörande för att skapa en uppmuntrande atmosfär där framgång och modiga försök är nycklar till framgång, säger Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila.

Yle är Finlands största mediebolag och kreativa arbetsplats. Bolaget har cirka 3000 fast anställda medarbetare och några hundra tidsbundna medarbetare.

Yles styrelse utsåg HR-direktören vid sitt möte den 19 juni 2019.

På andra språk

Diskussion om artikeln