Hoppa till huvudinnehåll

Punkten

Strömsökonstnären Camilla Forsén-Ström: Om man vill ha något fint till lördag kväll ska man besöka vårt tält!

Från 2019
Uppdaterad 20.06.2019 15:12.
Jim Björni står till höger om Camilla Forsén-Ström. I förgrunden snickrade kojor.
Bildtext Jim Björni och Camilla Forsén-Ström hjälper dig med smycken i trä.
Bild: Carina Ahlskog

Bänka dig vid Strömsös långbord och ta del av den unika Strömsöstämningen. Den 3 augusti tar Jonas, Camilla och Jim med sig en bit av Strömsö till storstaden Helsingfors. Programmet är en del av den tre dagar långa stadsfestivalen Punkten som ordnas på Medborgartorget i Helsingfors 1-3.8.

- För mig är en festival sommarkänslan ihoppaketerad på några dagar, säger Camilla Forsén-Ström.

Senaste festivalen hon besökte var Jakobs dagar i Jakobstad.

En man ser in i kameran
Bildtext Vi finns till för folket, utan dem är vi bara en tom villa, säger Jonas Sundström som är programledare på Strömsö.
Bild: Yle/Roger Källman

Men hur känns det egentligen att vara en av stjärnorna på en stadsfestival i storstaden Helsingfors?

- Jag, Jim och Jonas kommer dit som oss själva och så får vi väl se om folk vill umgås med oss, säger Camilla och skrattar.

- För mig handlar det om gemensamhet, att dela skaparglädjen tillsammans med andra människor. Förhoppningsvis kan vi lämna ett litet spår efter oss i form av ett konkret pyssel. Så får man hoppas att folk får en annan typ av koppling till oss när de jobbat tillsammans med oss, beskriver snickaren Jim Björni.

Programledaren Jonas Sundström har en gång i tiden gjort en radiosändning för Yle X3M på Ruisrock. Men att jobba på ett evenemang har förändrats sedan det i och med att Jonas blivit ett bekant ansikte i tv-rutan.

- Det brukar vara så att många känner igen mig från tv:n och sneglar på mig lite för länge, så där som barn kan göra, och det är okej. Men man får gärna komma fram och prata med mig också, säger Jonas.

Lee gör ett armband av knapparna
Bildtext Lee Esselström gjorde armband i trä i ett program från år 2014. Kanske du kan ta inspiration av denna design?
Bild: YLE/Strömsö

Strömsö kommer att finnas på plats på stadsfestivalen Punkten lördagen den 3 augusti i det så kallade sociala medier-tältet.

- Tanken är att det ska vara lätt för vem som helst att sätta sig vid långbordet tillsammans med oss och börja pyssla. Vi gillar ju trä och i synnerhet träkulor. Så hos oss får man göra egna smycken i trä. Så om man vill ha något fint till lördag kväll ska man besöka vårt tält!

Jim avslöjar att tanken är att man ska kunna använda träkulor med bokstäver på. Då kan man till exempel skriva en hälsning till en vän.

- Jag tror att min dotters namn Signe kommer att vara en del av min smyckesdesign, säger Jonas.

Diskussion om artikeln