Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wahlström försvarar VM-bältet mot 17 år yngre mexikan i Las Vegas – "Jag har tränat sjukt mycket"

Från 2019
Eva Wahlström.
Bild: Lehtikuva

Eva Wahlström kommer att försvara sitt VM-bälte i Las Vegas i augusti. Wahlström beskriver sin 17 år yngre utmanare som en jättesmart boxare.

– Det är en dröm att få matcha i Las Vegas. Det är mycket motiverande, säger en alltid lika sprudlande Eva Wahlström till Yle Sporten.

För motståndet i WBC-titelmatchen 2 augusti står 21-åriga mexikanen Yareli Larios. Den 17 år äldre Wahlström har bra koll på sin motståndare och ser fram emot en intressant match.

– Hon har börjar som proffs som 16-åring och jag tycker hon är jättesmart. Det kanske tuffaste är att jag den här gången får använda mera huvud än bara fysik, beskriver Wahlström sin motståndare som vunnit 13 av sina 16 proffsmatcher.

I december åkte Wahlström på sin första förlust som proffsboxare då Katie Taylor var bättre i Madison Square Garden i New York. Matchen gick i en annan viktklass så finländarens mästerskapsbälte stod inte på spel den gången.

Efter förlusten har Wahlström slipat på nya grejer och intygar att hon är i bra skick.

– Jag har tränat sjukt mycket. Samarbetet med min nya tränare Risto Juvonen har förbättrats och jag har blivit mer säker på mitt sätt att boxas.

Vet inte hur länge karriären fortsätter

Wahlström är som 38-åring fortfarande hungrig och ivrig att lära sig nya saker. Den ivern driver henne framåt.

– Boxning är en sådan gren att varje gång man lär sig något så förstår man att det finns mycket som man inte förstår något om, det finns nytt att lära sig varje dag, skrattar Wahlström.

– Jag har faktiskt ingen aning om hur långt min karriär fortsätter. Det kan vara ett år, och det kan vara fem år. Jag utvecklas fortfarande i den här åldern och det är motiverande. Men den dagen det börjar gå sämre så kan det vara slut.

Matchen mellan Eva Wahlström och Yareli Larios står på programmet 2 augusti i Las Vegas och går i tio ronder.

Diskussion om artikeln