Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre ryssar och tre kanadensare i NHL:s All Star-femma – Ovetjkin med för åttonde gången

Från 2019
Alexander Ovetjkin firar mål.
Bildtext Alexander Ovejtkin är med för tolfte gången i NHL:s All Star-lag.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Nikita Kutjerov, Andrej Vasiljevski och Aleksandr Ovetjkin representerar det ryska inslaget i NHL:s All Star-femma. Connor McDavid, Brent Burns och Mark Giordano står för det kanadensiska.

Tampa Bay Lightnings Nikita Kucherov vann poängligan i överlägsen stil och besitter välförtjänt platsen som högeranfallare i den första All Star-femman, precis som i fjol. Säsongen 2016–2017 valdes han till det andra All Star-laget.

Edmonton Oilerscenter Connor McDavid är för tredje gången utnämnd till All Star-femman. Anfallsekdjan fullbordas av Washington Capitals rutinerade målspruta Alexander Ovetjkin som innehar rekordet bland aktiva spelare: hela åtta gånger har han varit i det första All Star-laget och ytterligare fyra gånger i det andra All Star-laget.

Av backarna är San Jose Sharks Brent Burns med för andra gången i den första All Star-femman – en gång har han varit med i den andra All Star-femman – medan Calgary Flames Mark Giordano för första gången fått den fina utnämningen.

Målvakten Andrej Vasiljevski från grundserievinnaren Tampa Bay Lightning är invald för första gången.

Crosby i andra kedjan

NHL:s affischnamn Sidney Crosby får finna sig i att spela andra fiol, precis som Pittsburgh Penguins-spelaren gjort tre gånger tidigare. Också i första All Star-laget har hans namn hittats fyra gånger. Med sig i anfallstrion finns Chicago Blackhawks Patrick Kane och Boston Bruins Brad Marchand.

Kane är för första gången med i andra laget, tre gånger har han varit i första laget. Marchand är med i andra laget för första gången och har varit i första laget likaså en gång.

Backparet bildas av Tampas Victor Hedman och Washingtons John Carlson medan Dallas-målvakten Ben Bishop vaktar målet. Den svenska backen Hedman har två gånger varit i andra All Star-laget och en gång i det första. Carlson valdes för första gången med till All Star-lagen.

Ben Bishop är med i andra All Star-laget för andra gången.

Diskussion om artikeln